Kampa Rally 260 800x600

Kampa Rally AIR Pro 260 Luftfortelt

Se Youtube om Kampa Rally AIR Pro 260 Luftfortelt:

Kampa Rally AIR Pro 260 Luftfortelt

Idet vi på vores campingture ikke har børn med mere, og vi kun er to voksne og en hund, har vi været på udkig efter et luftfortelt som dækker vores behov.


Hvorfor har vi valgt Kampa Rally AIR Pro 260

Vi har valgt Kampa Rally AIR Pro 260 Luftfortelt som efterlever alle vores krav til et lille rejse luftfortelt til to voksne, det er bla. et kvalitets luftfortelt, er perfekt til 2 personer men man kan være 4 personer, og det kan opsættes- og nedtages af en person, ligesom det er et stabilt fortelt, Herudover ønsker vi, at vores vindue i siddegruppen bliver frit, således vi kan se ud af vinduet selv om forteltet er slået op 🙂 – Læs mere i nedenstående artikel.

Kampa Rally AIR Pro har god ståhøjde i fronten grundet DualPitch-tagsystem øger loftshøjden, afbøjer vinden og lader regnvand løbe af .

Kampa Air

Vi syntes Kampa Rally AIR Pro 260 er et rejsevenligt luftfortelt som iøvrigt passer til næsten alle vogne. Rally AIR Pro 260 har alle funktionerne som øvrige rallymodeller har, herunder bla. at siderne kan lynes af, så du kan påsætte et annex m.v., side døren kan vendes og bruges i den modsatte side. Kampa har redesignet Rally AIR modellerne, så det nu kommer med Dual-Pitch tagsystemet samt et stort myggenets panel i højre sidestykke. Som noget nyt kan der nu monteres ekstra myggenet i forstykkerne på alle Rally AIR Pro modeller, så man kan få masser af udluftning i forteltet, samtidig med at myggene og andre insekter holdes ude. Alle Rally AIR Pro modeller er forberedt til Limpet Fix system, som er en smart måde at fastgøre teltet ind til campingvognen.

Rally AIR Pro 260 er fremstillet i Kampas Weathershield™ Pro-materiale, som yder en god vejrbestandighed samt levetid, samtidig med at teltet stadig er så let at det er nemt at opsætte samt håndtere – Læs mere i nedenstående artikel om vores opsætning og konklusion.

Specifikationer

 • Bredde: 260cm.
 • Dybde: 250 cm.
 • Vægt: 21,20 kg.
 • Pakket størrelse: 95 x 29 x 35 cm.
 • Vandsøjletryk: 6000 mm.
 • Materiale: Weathershield™ Pro.
 • Myggenet i sidedørene.
 • Tapede sømme.
 • Ovenlys vinduer i taget
 • Vognskørt inkluderet.
 • Gardiner.
 • Håndpumpe medfølger.
 • Krystalklare vinduer med hvide gardiner medfølger.
 • AccessoryTrack™ til montering af ekstraudstyr som fx. garderobestang
 • Forberedt til SabreLink lyssystem
 • Sidestykker kan lynes af
 • Frontstykke kan lynes til siden
 • One point inflation system, hvilket vil sige at man kun skal pumpe luft i et sted, men det enkelte luftrør kan lukkes via isolationsventiler.
 • Passer til Campingvogne med en højde mellem 235 og 250 cm.

Ekstra tilbehør som vi har bestilt 

 • Stormbåndsæt til Kampa luftfortelt – Stormbåndsættet til Kampa luftfortelte er ekstra sikring af forteltet mod vind, blæst og hårdt vejr. Det er 2 stk. i et sæt.Kampa Rallly Air 260
 • Kampa Continental tæppe | Specielt til de forskellige modeller – Continental tæppet er designet i åndbart materiale som sikrer at græsset underneden kan ånde. Continental tæppe er tætvævet materiale som tillader luftcirkulation men som bremser insekter, orme osv. Utrolig slidstærk, rådbeskyttet og UV beskyttet og let at rengøre. Smarte striber i moderne farver. Varm, blød anti-glid overflade og nemt at folde sammen, og opbevares i medfølgende taske.Kampa Rallly Air 260
 • Elektrisk 12v pumpe til Kampa luftfortelt Gale – Kampa Gale 12V elektrisk pumpe er specielt lavet til Kampa lufttelte. Kampa Gale elektrisk pumpe er nem at bruge. Du sætter 12V stikket i, indstiller det ønskede tryk (PSi) og pumpen klarer resten. Kampa Gale 12v elektrisk pumpe er monteret med et langt 12 volt kabel. og er en funktionel og brugervenlig pumpe, der gør det nemt at stille luftteltet op.Kampa Rallly Air 260
 • Støttestangsæt til Kampa luftfortelt DELUXE (Aluminium) – Støttestangsæt til Kampa luftfortelte sørger for at du kan slutte teltet tæt op mod vognen, så det ikke kan blæse ind mellem telt og campingvogn. Støttestængerne er i aluminium hvilket gør den ekstra stabile og sikre.Kampa Rallly Air 260

Læs mere jf. nedenstående vedrørende vores opsætning samt konklusion!

Vores opsætning

Plantegning Kampa Rally Air Pro 260

Plantagning

Kampa Rally Air Pro 260 i medfølgende taske

Kampa Rallly Air 260

Teltet monteres af en person i teltskinne på campingvognen, herefter fastgøres teltet i alle 4 hjørner inden der pumpes luft i f0rteltet. Det er en fordel der pløkkes i alle 4 hjørner, således står forteltet stabilt og flytter sig ikke ved opsætning når der pumpes luft i luftkanalerne.

Kampa Rallly Air 260
Teltet er pakket ud af teltposen
Kampa Rallly Air 260
Telt trukket på campingvognens teltskinne af en person 🙂
Kampa Rallly Air 260
Man pløkker de 4 hjørner før der pumpes luft i kanalerne

Teltet pumpes op i alle luftkanaler fra midterste luftkanel (et sted), og hele teltet fyldes med luft f.eks 9 Psi som er det ideelle driftstryk. Man skruer det sorte dæksel af og tilslutter håndpumpen eller 12 volt el-pumpe.

Kampa Rallly Air 260

Vi anvender en Gale 12 volt el-pumpe fra Kampa, hvor man blot sætter lufttrykket til 9 Psi som er det ideelle driftstryk, hvorefter pumpen selv slukker når der er 9 Psi lufttryk i forteltet efter ca. 4½ minut. Det er virkeligt nemt og hurtigt, at opsætte et Kampa Rally Air Pro 260, og ved brug af Gale 12 volt el-pumpe bliver det hele endnu nemmere. Faktisk kan forteltet fyldes hurtigere med luft med en håndpumpe, vi er livsnydere og anvender Kampa´s Gale 12 volt el-pumpe.

Gale 12 volt pumpe har flere forskellige studser som medfølger som standard, og du kan tilslutte pumpen 12 volt i campingvognen, bilens cigaretstik eller en 12 volt powerbank. 12 volt kablet er langt og giver gode muligheder.

Kampa Rallly Air 260

Kampa Rallly Air 260
El pumpe er sat til 9 PSI, og el-pumpen stopper selv når luftkanalerne har 9 PSI
Kampa Rallly Air 260
12 volt el-pumpe pakket samen i Kampa Gale taske – Gale taske er ekstra udstyr.
Kampa Rally air 260
Luftkanaler fyldes med luft fra Gale el-pumpe og forteltet rejser sig kort tid efter – Som du kan se er el-pumpen igang
Kampa Rally air 260
Håndpumpen pumper teltet hurtigere op – Men vi er livsnydere og vil gerne nyde et glas vin mens Gale 12 volt el-pumpen sørger for arbejdet 🙂
Kampa Rally air 260
Efter ca. 4½ minut er teltet pumpet op med Gale 12 volt el-pumpe til 9 Psi

Kampa Rally air 260

Opsætning foregår meget hurtigt og nemt, så snart forteltet har det ønsket lufttryk kan man sætte en pløk i de tre fast monterede stropper. QUICKPITCH™ FASTGØRELSESSYSTEM gør det nemt at spænde stroppen som man ønsker – Fungerer super godt.

QUICKPITCH™ FASTGØRELSESSYSTEM

Kampa Rally air 260
Man kan se indvendigt om teltet er korrekt rette ud grundet smarte ud i et underskørte som også fungerer som god beskyttelse
Kampa Rally air 260
Færdig indrettet – Stort nok til to personer, og et bord, fod skamler m.v. – Man kan være 4 personer.
Kampa Rally air 260
Kampa fortelt tæppe som passer til teltet, og som er kant syet på to sider, passer perfekt og er lækkert at gå på.
Er perfekt til 2 personer men man kan være 4 personer. Gardiner medfølger men vi har ikke monteret gardinerne ved billedetagning.
Opsætning foregår meget hurtigt og nemt, så snart forteltet har det ønsket lufttryk kan man sætte en pløk i den fast monteret strop. QUICKPITCH™ FASTGØRELSESSYSTEM gør det nemt at spænde stroppen som man ønsker - Fungerer super godt.
Alu stængerne til lukning mod campingvogn side, er solide og lette at betjene. Man drejer på stangen herefter kan man trække stangen ud, man låser positionen ved at dreje stangden den modsatte vej.
Kampa Rally Air 260
Myggenet i vindue og i døren giver et dejligt behageligt indeklima i teltet på varme dage og vi undgår indsekter
Udluftning i begge sider ved tag – Vi åbner de to udluftninger

Alle moduler kan åbnes, og anvendes som dør. Der er forberedt med en lille smart strop som holder teltdugen så det fungerer som døråbning
Begge vinduer foran kan rulles ned som veranda eller du kan åbne begge til døråbninger
Stormstropper kit sæt er ekstra tilbehør, og kan monteres ved tag jf. billede.

Kampa Rallly Air 260

Forbedringsforslag til Kampa vedrørende stropper:

Et forbedrings forslag til Kampa er, at de bør forbedre deres gode stroppe system, således at det løse rest strop ikke hænger efter til spænding – Vi har midlertidigt forsøgt jf. nedenstående billede men det holder ikke
Vi forsøgte så det ser sådanne ud, men det holder ikke

Vi havde næsten to dage med konstant regnvejr efter teltet var opsat. Teltet var tæt og Kampa´s DUAL-PITCH™ TAGSYSTEM som øger loftshøjden, afbøjer vinden og lader regnvand løbe af fik vi konstateret fungerer super godt.

DUAL-PITCH™ TAGSYSTEM

Kampa Continental tæppe er tilpasset specielt til vores Kampa Rally Air Pro 260 – Kampa Continental tæppe passer perfekt til forteltet, og er meget lækkert at gå på. Fortelttæppet er kantsyet på de to sider.

Forbedringsforslag til Kampa kunne være, at Kampa kant syer alle 4 sider. 

Vi kan se ud af vinduet selv om forteltet er opslået –Forteltet passer så fint til vores campingvogn. Vi har vinduet fri i rundsiddegruppen som var et af vores krav, således vi kan kigge ud mens forteltet anvendes, ligesom vi kan komme til vores toilettank i den anden side.

Hvor meget lufttryk bør du anvende 

Teltet pumpes op et sted således alle luftkanaler bliver fyldt med det ønsket på 9 Psi som er det ideelle driftstryk. Kampa oplyser deres luftkanaler kan klare op til ca. 22 Psi.

Nedenstående tabel viser hvis du anvender 9 Psi ved lufttemperatur på 20 grader, og f.eks temperaturen falder til 10 grader vil der være 8,2 Psi i luftkanalerne, og bliver luften 40 grader varm vil der være 10, 5 Psi i luftkanalerne.

Nedenstående skema viser hvilken lufttryk du bør anvende i luftteltet.

Skema PSI

1 bar = 14.5 PSI (Pound / Square Inch)
1 PSI = 0.069 bar

Varm luft er lettere og fylder mere end kold luft. Det skyldes at varmen skaber bevægelse i luftens molekyler, så de spredes over et større område. Mængden af luftmolekyler pr. kubikmeter falder – og det samme gør trykket. Når Solen varmer luften op, stiger den derfor op i atmosfæren for at få mere plads. Hvor der er varm luft er der typisk også lavt tryk.

Konklusion

Vi har anvendt vores Kampa Rally Air Pro 260 på sommerferie, og kan afsløre det efterlever vores krav – Er perfekt til 2 personer men man kan være 4 personer 🙂 . Teltet har mange gode detaljer for den kræsen campist, bla. har dette luftfortelt: Quickpitch – Bardunsystem, Dual-Pitch-Tagsystem og Frontstykke, der kan rulles til siden, og Single Point hvor du kun har et enkelt oppustnings punkt -Pumpes op fra blot ét sted udvendigt. Hele forteltet pumpes op fra det ene oppustningspunkt, herunder alle AirPoles-støttestænger. Der er ingen yderligere stænger, der skal pustes op og sættes i – hele forteltet pustes op gennem denne ene ventil.

Luftforteltet efterlever alle vores krav til en lille rejse luftfortelt, er så lille som muligt, er perfekt til 2 personer men man kan være 4 personer, kan opsættes- og nedtages af en person samt er et stabilt luftfortelt.

Vi er glade for vi valgte Kampa´s Gale 12 volt el-pumpe gør det endnu nemmere ved opsætning, pumpen stopper når forteltet har det lufttryk du har sat pumpen til.

Det har mange detaljer som bla. .siderne kan lynes af, så du kan påsætte et annex m.v., side døren kan vendes og bruges i den modsatte side. Kampa har redesignet Rally AIR modellerne, så det nu kommer med Dual-Pitch tagsystemet samt et stort myggenets panel i højre sidestykke. Som noget nyt kan der nu monteres ekstra myggenet i forstykkerne på alle Rally AIR Pro modeller, så man kan få masser af udluftning i forteltet, samtidig med at myggene og andre insekter holdes ude. Alle Rally AIR Pro modeller er forberedt til Limpet Fix system, som er en smart måde at fastgøre teltet ind til campingvognen.

Vi havde to dage med næsten konstant regn, og teltet var tæt, og vandet løb af teltet, vi fik således testet DUAL-PITCH™ TAGSYSTEM som øger loftshøjden, afbøjer vinden og lader regnvand løbe af.

Vores oplevelse af teltet er positivt, og der er mange muligheder for udluftning uden insekter kommer ind via myggenet i side vindue, side dørene samt ved tag i begge sider. Herudover veranda funktion i siderne, fronten eller du kan åbne begge sider og begge fag i fronten som døre hvor der er smart strop til at holder teltdugen.

Hygge foran forteltet 🙂

Kampa Rally Air Pro 260

Vi har oplevet der om morgen nogle gange kan være lidt kondens på indvendig side af tagdugen.

Vi har i ovenstående artikel skrevet to forbedringsforslag til Kampa vedrørende tæppe og de tre forreste stropper – Det er små forbedrings deltaljer.

Hvor kan du købe Kampa Rally Air Pro 260:

Camping Agenten er importør af Kampa i Danmark, og der findes en forhandlerliste på deres hjemmeside:

Link: Camping Agenten

Læs Mere

Nye indlæg

Bilferie Europa

Bilferie Europa

Bilferie Europa Bilferie Europa – Du bestemmer selv tempoet, ruten og ønskede oplevelser. Læs mere på www.bilferieeuropa.dk Deltag i Facebook gruppe Bilferie Europa (Facebook gruppe). Klik her

Læs mere »
Autocamper info

Autocamper Info

Autocamper Info Camper info- Drømmer du om friheden der følger med en autocamper – Autocamper giver dig ubegrænset frihed til at opleve dit ultimative feriemål.  Læs mere på www.camperinfo.dk Klik her

Læs mere »

Outdoor Life – Camping Beklædning og Udstyr

Outdoor Life – Camping Beklædning og Udstyr Beklædning- og Udstyr – Fritidstøj og Udstyr til Camping og Fritid Tidligere Næste Artikler om Outdoor Life – Camping Beklædning og Udstyr Her kommer snart nyheder, artikler og test – Følg siden. SummaryArticle NameOutdoor Life – Camping Beklædning og UdstyrDescriptionBeklædning og Udstyr til Outdoor Life – Fritidstøj og

Læs mere »
E&J 165Ah Lithium Batteri Heat_1

E&J 165Ah Lithium Batteri Heat

E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved batteri temperatur under 0 grader. Kvalitets E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved temperatur under 0 grader. Har indbygget BMS, er velegnet til Campingvogne/ Autocampere. Artiklen omhandler E&J 165Ah nyeste model Lithium batteri som bla. har bedre data end forrige E&J 165Ah

Læs mere »

Kompressor METABO POWER 180-5 W OF

METABO Kompressor til Camping Metabo Power 180-5 W OF er en lille effektiv og kompakt camping stempelkompressor til fleksibel anvendelse ved pumpning af Campingvogn dæk- og bildæk samt cykeldæk, rengøre enmer m.v.. Denne bærbar montagekompressor – ideel til alle slags opgaver inden for camping, bil samt i boligen til hæftning og sømning blot for at

Læs mere »
Isabella Trolley

Isabella Trolley – Camping Transportvogn

Isabella Trolley – Camping Transportvogn Ingen grund til at slæbe på tunge ting med risiko for ryg problemer. Vi har undersøgt hvilken muligheder vi havde når vi bla. skal transporterer vores toilettank m.v.. Vi ønsker en holdbar camping løsning, og det blev Isabella Trolley som har mange fordele, herunder bla.:  Kan kører let og uhindret

Læs mere »
Isabella Mega Space Opbevaringstelt

Isabella Mega Space Opbevaringstelt

Isabella Mega Space Opbevaringstelt Vi har en sæson plads skal havde et kvalitets redskabstelt som er stabilt, med god plads og kan stå ude hele sæsonen – Vi har valgt Isabella Mega Space Opbevaringstelt. Opbevaringsteltet har fast og god udluftning i gavl samt 1 meter bred dør med lynlås i den anden gavl. Er med

Læs mere »
Glamping

Glamping – Glampister – Glamourøs Camping

Glamping – Glampister – Glamourøs Camping Glamping som betyder  ”glamourøs camping” er et populært begreb, og er blevet meget populært inden for de seneste ca. 10 år. Konceptet går ud på det vi kender fra luksusrejser, man kombinerer intimiteten og det naturnære fra campinglivet med komfort. Glamping har hurtigt vokset sig stort grundet det giver

Læs mere »
Teltonika RUTX50

Camping 5G Router TELTONIKA RUTX50

RUTX50 Kraftfuld Router med super hurtig 5G Campister vælger ofte almindelige routere som anvendes i boliger til camping, men er disse routere er ikke altid optimale til camping. Som kræsen campist ønsker vi en fremtidssikret kraftfuld 5G router – Vores valg blev TELTONIKA RUTX50 som er en 5G kraftfuld router som kan tilsluttes 12 volt som

Læs mere »


Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Kampa Rally AIR Pro 260 Luftfortelt
Article Name
Kampa Rally AIR Pro 260 Luftfortelt
Description
Kampa Rally AIR Pro 260 Luftfortelt
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top