I denne artikel finder du oplysninger om hvordan du sikre dit fortelt til “vintercamping (Storme & Orkaner)”.
Har du fortelt på om vinteren er det vigtigt du stormsikre dit fortelt korrekt. Mange fortelte bliver beskadiget om vinteren hvor naturens kræfter er store, og efter en dejlig sommer har man glemt alt om hvor enorme kræfter naturen kan leverer.
Vi har nu selv været vintercampister i flere år, og har altid sikret vores fortelt ekstra ud over hvad der normalt er anvist, og vi har aldrig haft skader på vores fortelt .
Vores fortelt har været udsat for storme samt orkaner uden nogen skader eller andet – Derfor vil vi nu dele ud af vores viden til andre campister.
Hvor vores fortelt har overlevet uden nogen form for skrammer, har mange andres fortelte desværre taget skade – Vi tænker det må være de små ekstra ting vi gør, som gør hele forskellen 🙂 . Det er helt utroligt hvad en fortelt kan holde til, såfremt det er opsat korrekt.
Det eneste vi har frygtet ved storme samt orkaner er skader fra andre fortelte, f.eks flyvende teltdele eller andre genstande, derfor holder vi altid øje rundt rundt omkring hvor vi ligger, og vi får en dialog med de omkringliggende naboer hvis det er nødvendigt.
Vi har også de fleste gange haft en aftale med de omkringliggende naboer om, at vi holder øje med hinandens telte m.v., og har udvekslet telefonnummer. Vi er vintercampister (sæsonligger eller fastligger om vinteren) – Kald hvad du ønsker.
Inden du ryger til tasteturet for at kommenterer denne artikel fordi du sidder og tænker, jeg har også nogle gode erfaringer vedrørende stormsikring af fortelt ved “vintercamping”, og du ønsker at dele din viden, så tøv ikke med at kontakte os, således vi kan opdaterer artiklen med dine erfaringer – Det giver et bedre formidlings resultat til brug for vidensdeling.
Her vil vi oplyse mere detaljeret om hvordan vi stormsikre vores telt:
Brug lidt ekstra tid på opsætningen så det bliver gjort ordenligt, og vær tryg når der kommer storme og orkaner, se nogle gode råde i denne artikel.
Når du har opstillet dit fortelt skal du sikre det er spændt helt ud, således det er stramt i siderne og i fronten, et fortelt som ikke er spændt ud blafre når der er vind, og medføre ofte ekstra slid samt i værste fald skader.
Efter du har opsat dit fortelt imprægner vi rundt lynlåse inkl. på lynlåsen, således teltåbningerne går som smurt, vi skal jo kunne åbne teltet i alt slags vejr.
Vi har imprægneret hele vores telt en gang, og supplerer løbende efter nogle år med lidt imprægnering i syningerne samt rundt om døråbninger inkl. lynlåse.
Du kan ikke regne med, at et fortelt kan holde til storm samt orkaner med standard antal teltstænger, ligesom du ikke skal regne med det kan holde med kulfiber stænger, dog har vi set kulfiber har holdt til en storm. Anvend stålstænger til vintercamping, og supplerer med ekstrastænger (Vintersikring).
Følgende har vi gjort ekstra ud over standard opstilling (Se nedenstående pkt. og tekst inkl. tegning):
•Ekstra stænger i siderne for at optage de store vindkræfter, især vindstødene.
•Sikre de forreste lodrette stænger ekstra med en strimmel skridsikkert underlag samt plaststrips.
•Monter en verandastang (Vandret stang foran).
•Monter snore på de forreste stænger ved terræn samt ind mod campingvognen.
•Ved blød jord/terræn anvendt en finerplade 15×15 eller aluplade
•Er der luft mellem campingvogn, og hvor teltet går ind mod campingvogn lukkes der til med skumgummi eller andet.
•Placerer sandsække eller sten rundt udvendigt på den udvendige græskant.
Vi vil nu prøve at beskrive med tekst og billeder hvad vi har gjort jf. de oplistet punkter.
Vintersikring (Ekstra lodrette stænger & Verandastang):
De ekstra stålstænger kommer bla. fra vi har tilkøbt det som hedder “vintersikring”, som består i ekstra stænger til taget og i siderne.
Isabella skriver følgende på deres hjemmeside: (Hvis du drømmer om at campere om vinteren, anbefaler vi brug af en vintersikring, som sikrer fortelt og stel ved større snemængder. Den består af to ekstraoverliggere, FixOn II samt tre støttestænger. Fås til alle Universal- og vintertelte).
Det fremgår af Isabella´s tekst det kun er til, at sikre mod større snemængder ? – Men det er også med til forstærke opstillingen mod storm samt orkan 🙂 .
Blød jord/terræn:
Ved risiko for blød jord/terræn anvender vi altid alu pladestykke på 15×15 cm hvor vi har boret nogle huller til den lodrette stang spids samt til pløkker. Du kan på nedenstående billede se opmærkning til pløkker i hjørnerne, vi bore 4 stk. huller et i hvert hjørne, dog anvender vi ikke 4 pløkker, oftest anvender 2 stk.
Har du ikke aluplade, så kan du f.eks anvende noget finerplade.
Fastgørelse ved terræn:
Sørg altid for de 3 forreste lodrette stænger er sikre med de runde jernpløkker i terræn.
Anvender du aluplade sikre du med pløkker igennem alupladen min. 2 stk. pløkker.
Udover ovenstående ved terræn, har vi altid sikret de alle de lodrettet stænger med bardunsnor rundt om den lodrette stang, og bardunsnor længde=ca. 20-30 cm herefter isættes en pløk. Se iøvrigt det første billede (Tegning)
Udvendig sikring:
Pkt. 1:
Slutter dit telt ikke tæt til campingvognens udvendige side, bør du tætne med f.eks skumgummi eller andet. Det handler om der helst ikke skal komme vind ind i teltet, fordi så bliver forteltet belastet langt mere, og med mange flere kræfter – Lidt “a la” faldskærm princippet, en sammenfoldet faldskærm tager vinden ikke fat i.
Pkt. 2:
Vi har sikret udvendigt med sten rundt græskanten, vi anvender også nogle gange sandsække.
Det handler om der helst ikke skal komme vind ind i teltet, fordi så bliver forteltet belastet langt mere, og med mange flere kræfter – Lidt “a la” faldskærm princippet, en sammenfoldet faldskærm tager vinden ikke fat i.
Pkt. 3:
Vi anvender bardunsnore, og her har vi anvendt Isabella elastik snor samt de runde klips som passer til forteltet´s runde huller til bardunsnore.
Pkt. 4:
Selve bardunsnoren er en almindelig bardunsnor (ingen elastik), og ved du monterer bardunsnorene ca. 45 grader, opnår du den bedste styrke.
Som du ser på billede ser bardunsnorene stramme ud, men de er tilpasset elastiksnoren som vist på ovenstående billede, således når der kommer vindpres giver teltet sig lidt men bardunsnoren tager stadig fra (aflaster).
Løbende vedligeholdelse:
Du bør i løbet af vinteren tjekke efterspænde samlinger af stængerne, og hvis du syntes der er en bardunsnor eller pløk som skal pløkkes om, så gør det når det konstateres.
Ovenstående opsætning kræver faktisk ikke meget mere tid ved opsætning måske ½ time mere, men tænk på hvor meget glæde du får, istedet for bekymringer dårlige erfaringer hvis det går galt.
Inden du ryger til tasteturet for at kommenterer denne artikel fordi du sidder og tænker, jeg har også nogle gode erfaringer vedrørende stormsikring af fortelt ved “vintercamping”, og du ønsker at dele din viden, så tøv ikke med at kontakte os, således vi kan opdaterer artiklen med dine erfaringer – Det giver et bedre formidlings resultat til brug for vidensdeling. Tryk på denne konvolut:
Se også disse links:
•Link: Lithium (LiFePo4) Batteri
•Link: Se om hvordan du skifter Glykol på dit Alde centralvarme
•Link: Har du styr på dit gaskøleskab (ukontroleret flamme)
•Link: Monterer Tv vægbeslag
•Link: 12 Volt ledninger og sikringer
Nye indlæg
8100 SB 12 Zyklop Comfort skraldesæt
8100 SB 12 Zyklop Comfort skraldesæt, omskifterknap, 3/8″-tilslutning, metrisk, 16 dele Kvalitets arbejde udføres ofte bedst med kvalitets værktøj. De fleste som er blevet glade for deres værktøj ønsker ikke, at skifte til andet værktøj – Vi vælger kvalitets værktøj som holder og som sikre optimal udførsel af sit arbejde. Den lette og robuste tekstilboks som
Hvor sælger og køber du bedst Campingvogn, Autocamper, Udstyr m.v..
Hvor sælger og køber du bedst campingvogne, autocampere og udstyr ? Der var en gang hvor DBA (Den Blå Avis) samt Guloggratis var de foretrukne steder at købe og sælge. Facebook er blevet et populært inden for Køb og Salg, herunder bla. campingvogne, autocampere, teltvogne, udstyr blot for at nævne nogle. Vi har undersøgt marked,
Bilferie Europa
Bilferie Europa Bilferie Europa – Du bestemmer selv tempoet, ruten og ønskede oplevelser. Læs mere på www.bilferieeuropa.dk Deltag i Facebook gruppe Bilferie Europa (Facebook gruppe). Klik her Campingferie Campingferie Camping Østrig Læs mere → Blog Køre langt med Campingvogn – Gode råd Læs mere → Campingferie Camping Italien Læs mere → Campingferie Camping Polen Læs
Outdoor Life – Camping Beklædning og Udstyr
Outdoor Life – Camping Beklædning og Udstyr Beklædning- og Udstyr – Fritidstøj og Udstyr til Camping og Fritid Tidligere Næste Artikler om Outdoor Life – Camping Beklædning og Udstyr Her kommer snart nyheder, artikler og test – Følg siden. Campingferie Camping Østrig Læs meree → Campingferie Camping Italien Læs meree → Campingferie Camping Polen Læs
E&J 165Ah Lithium Batteri Heat
E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved batteri temperatur under 0 grader. Kvalitets E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved temperatur under 0 grader. Har indbygget BMS, er velegnet til Campingvogne/ Autocampere. Artiklen omhandler E&J 165Ah nyeste model Lithium batteri som bla. har bedre data end forrige E&J 165Ah
Kompressor METABO POWER 180-5 W OF
METABO Kompressor til Camping Metabo Power 180-5 W OF er en lille effektiv og kompakt camping stempelkompressor til fleksibel anvendelse ved pumpning af Campingvogn dæk- og bildæk samt cykeldæk, rengøre enmer m.v.. Denne bærbar montagekompressor – ideel til alle slags opgaver inden for camping, bil samt i boligen til hæftning og sømning blot for at
Deltag i vores Facebook gruppe:
Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik
Ich denke auch, dass es sehr wichtig ist, schon vertraglich festzulegen, ob eine Markise überhaupt an einer Wohnung angebracht werden darf. Natürlich ist es ebenso wichtig auf die Wetterfestigkeit der Markise zu achten. Deswegen haben wir uns jetzt für unsere neue Wohnung einer Pergola-Markise gekauft, sie kann schnell abgebaut werden.