E&J Lithium batteri 50 kb

Camping Lithium Batterier

Camping Lithium Batterier

Med LiFePO4 lithium-teknologi får man op til dobbelt så meget kapacitet som ved et tilsvarende blybatteri.

Man får også mere kapacitet, samt en vægt der er reduceret betydeligt. Man kan i mange tilfælde reducerer vægten med > 50 %.  F.eks vejer et 100Ah lithium-batteri ca. 11kg.

Med LiFePO4 lithium-teknologi får man op til dobbelt så meget kapacitet som ved et tilsvarende blybatteri.

Man får også mere kapacitet, samt en vægt der er reduceret betydeligt. Man kan i mange tilfælde reducerer vægten med > 50 %.  F.eks vejer et 100Ah lithium-batteri ca. 11kg.

Lithium Batteri til brug for Mover:

Lithium Batterier er absolut det bedste at anvende til Mover brug, fordelene er bla.:

  • En mover yder max når den for konstant 12 volt – Lithium batterier yder ren 12 volt konstant, og moveren får derfor konstant Max ydelse, og moverens el motor bliver ikke overbelastet grundet manglende 12 volt
  • Lav vægt > 50% i forhold til blybatterier
  • Hurtig ind- og udladning
  • Mere kapacitet i forhold til blybatterier

Victron Peak Power Pack 40Ah Lithium batteri i Kabe Campingvogn

Victron Peak Power Pack 40Ah Lithium batteri i Kabe Campingvogn, og med vægtbesparelse på ca. 18 kg 🙂 

Har skiftet vores Kabe til en anden Kabe campingvogn, og har før haft et Victron kvalitets lithium batteri, så hvorfor ikke vælge det bedste igen. Vi har skiftet til dette batteri kraftværk som ikke er et hvilken som helst lithium batteri – Vi har valgt Victron Peak Power Pack 40Ah som har mange funktioner/muligheder, bygget til Mover brug – Er et All In One Lithium batteri. 

40 Ah - Kopi
Victron Peak Power Pack 12,8V/40Ah 512Wh

Victron Peak Power Pack 40Ah batteripakke er egnet til Campingvogn og Mover m.v..

Victron Peak Power Pack 40Ah lithium batteri er et kraftværk som kun vejer 8,6 kg, det fylder mindre en almindelige batterier, og er herudover med mange gode funktioner.

Victron Peak Power Pack er bygget til brug af Caravan Mover brug, grundet batteriet kan leverer kontinuerlig udgangsstrøm på 150A , og  maksimal udgangsstrøm  200A (10 sekunder) samt spidsbelastning 300A, der er virkeligt taget højde for batteriet kan anvendes til mover brug med stor udgangstrøm.

Victron Peak Power Pack er afløseren for de tunge Blybatterier i Campingvogne, og er designet til brug med Caravan Mover, kan samtidig forsyne campingvognens øvrige elektriske strømkilder med strøm. Batteriet kan efter opladning holde spændingen i op til 12 måneder.

Victron Peak Power Pack er nem at installere i campingvognen, og den lave vægt på 8,6 kg inkl. batterilader m.v. gør at batteriet ikke behøver placeres bestemte steder eller måder for at fungere. Har du et solcellepanel på campingvognen er batteriet også forberedt til solceller til genopladning samt vedligeholdelse af lithium batteriet. Batteriet er også forberedt til genopladning mens du kører med campingvognen – Du er således altid klar, og du har strøm til din Caravan Mover eller hvis du camperer et sted uden 230v forsyning.

Victron Peak Power Pack er et All In One lithium batteri.

victron Peak Power Pack 40 Ah

E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat - Kan oplades ved batteri temperatur under 0 grader.

Kvalitets E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri HeatKan oplades ved temperatur under 0 grader. Har indbygget BMS, er velegnet til Campingvogne/ Autocampere.
Artiklen omhandler E&J 165Ah nyeste model Lithium batteri som bla. har bedre data end forrige E&J 165Ah model – Bla. aflade strøm (konstant) 200A, aflade strøm (Peak) 450A

165Ah er en god størrelse til Solcelleanlæg, Mover samt forbrug, og med en effektivitet på 99%. 

Batteriet mål (LxBxH) 355x175x188 mm er ligeledes værd at bemærke idet det ikke fylder så meget i campingvognens magasin (fylder de samme som 100Ah lithium), og kan være under sæder på flere modeller Autocampere.

Et Lithium batteri med Bluetooth er udstyret med et indbygget overvågningssystem (BMS) for at forhindre overopladning, overafladning, dyb afladning og kortslutning. Dette sikrer en nøjagtig og stabil ydeevne og forlænger batteriets levetid.

E&J har udviklet en god App som medfølger til fri benyttelse via Iphone, Ipad eller Android – Se mere herom i nedenstående artikel.

Batteriet er med Heat (varme) som sikre der kan oplades på batteriet uden at beskadige batteriet selv om batteriet har en temperatur på under 0 grader.

E&J Lithium batteri 50 kb

Victron Lithium 200A battery Smart 12,8V

Der findes to typer lithiumbatterier:

  • Lithium batteri med indbygget BMS
  • Lithium batteri med ekstern BMS

Victron lithium 200Ah battery Smart 12,8V er tilkobles ekstern BMS.
Batteriets 2 fastmonteret kabler tilsluttes Victron BMS. 

Victron Smart 200Ah lithium batteri fylder ikke meget (LxBxH): 237 x 321 x 152 mm.

Victron Lynx-Smart-BMS er en kvalitets BMS som overtager alt styring når Victron lithium battery Smart kobles til BMS, hvorefter man kan aflæse data og foretage indstillinger. 
Victron Lynx-Smart-BMS sikre også at der ikke sker indladning på batteriet når batteriets celletemperatur er under 5 grader, men du kan stadig forbruge strøm.

Batteri vægt 22kg.

Spænding: 12,8 Volt
Kapacitet: 200Ah
Opladning: 200Ah (max)
Afladning: 400Ah (max)
Cycles: 80% 2500 (op & afladninger)
Cycles: 70% 3000 (op & afladninger)
Cycles: 50% 5000 (op & afladninger)
Dimensioner (LxBxH): 237 x 321 x 152 mm.
Poltype: Bolt
Bluetooth: Ja
Kobling: Parallel + Serie
Type: LiFePO4

Victron LiFePO4 Battery 12,8V-200Ah Smart 800x600

Topband Lithium batteri 96Ah til Campingvogn med app overvågning (HEAT)

Topband Lithium batteri 12 volt 96Ah til Campingvogn med app overvågning (HEAT) – Kan oplades ved temperatur under 0 grader.

Topband 96Ah (HEAT) Lithium Batteri 12 volt har indbygget bluetooth overvågning og varme element (HEAT).
Lithium batteriet har indbygget varme, som sikre der ikke sker indladning på batteriet før batteri cellerne har en temperatur på over 0 grader – Det giver en stor frihed og sikkerhed idet du ikke har risiko for at ødelægge dit batteri som andre batterier der ikke varme element (HEAT).

Dette lithium batteri kan derfor benyttes i kolde omgivelser (ned til -20 grader), ved opladning (indladning) samt ved forbrug af batteriet. Vægt på batteriet er angivet på emballagen til 12,24 kg inkl. emballage – Men vi har vejet batteriet uden emballage og det vejer 11,2 kg. Vi opnår derfor en god vægtbesparelse i forhold til nuværende batteri på ca. 26 kg – En vægtbesparelse på ca. 15 kg.

Herudover forøger vi vores batterikapacitet til over det dobbelte, ligesom levetiden er 2-3 gange længere.

Et lithium batteri leverer stabilt 12 volt, og ved brug af Mover eller andet 12 volt forbrug er det optimalt.
En mover bør altid havde 12 volt ellers yder den ikke max, det opnår man med et lithium batteri.

Campister som anvender deres campingvogn/ autocamper om vinteren kan derfor nu med fordel anvende dette batteri som kan oplades under 0 ℃.

Lithium batterier - Hvorfor anvende batterilader som er egnet til litihium

Ved skift til lithium batterier bør du sikre du anvender en 230V batterilader som er egnet til lithium batterier, det vil sige som har mulighed for at vælge lithium indstilling.

Har du batteribooster og solcelleanlæg installeret eller påtænker at installerer dette udstyr gælder det også at det bør være egnet til lithium batterier. Det vil sige at det skal være egnet til opladning af lithium batterier.

Selv om et lithium batteri har indbygget BMS så vil en ikke egnet batterilader kunne beskadige batteriet, grundet der kan blive ubalance mellem battericellerne og spændingerne som på sigt medføre større slid samt reduceret ydelse idet måske ikke alle celler fungerer.

Hvor er forskellen på alm. batterilader og batterilader som er egnet til lithium batterier

En batterilader som er egnet til lithium batterier lader op til ca. 14.20 – 14,4V og stopper ladningen ved 14.20 – 14,4V som den skal. Herudover en anden væsentlig ting er at en batterilader som er egnet til lithium batterier slår fra når batteriet er 100% opladet og går herefter i standby og der sker ingen opladning under standby.

Når der igen sker forbrug på batteriet sker der opladning igen.
Alm. batterilader som ikke er egnet til lithium batterier vil ikke lade et lithium batteri korrekt som det bør jævnføre ovenstående. En ikke egnet batterilader vil kunne beskadige batteriet, grundet der kan blive ubalance mellem battericellerne og spændingerne som på sigt medføre større slid samt reduceret ydelse idet måske ikke alle celler fungerer.

Andet ladeudstyr som f.eks batteribooster og solcelleanlæg

Hvis du anvender batteribooster eller solcelleanlæg som ikke er egnet til opladning af lithium batterier, vil det samme ske ovenstående på grund af dette udstyr ikke stopper ladningen ved 14.20 14,4V som det skal.

Der kan bla. blive ubalance mellem battericellerne og spændingerne som på sigt medføre større slid samt reduceret ydelse idet måske ikke alle celler fungerer.

Artikler hvor bla. Lithium batterier og batteriladere anvendes

Læs om vores solcelleanlæg !

Vi har monteret solcellepaneler på vores campingvogn, og har sammensat et komplet solcelleanlæg. Vi har nu både 12 volt og 230 volt strøm fra vores solcelleanlæg uden tilslutning af 230 volt strøm – Vi er blevet endnu mere frie- og uafhængige campister som frit kan vælge pladser, herunder også pladser uden strømtilslutning. 

Vi har disponeret vores solcelleanlæg således vi opnår god kvalitet, 5 års garanti, høj effekt vedrørende opladning fra solpanelerne samt optimal disponering af solpaneler på taget. 

Planlægning samt god disponering giver ofte det bedste resultat med bedste ydelse, således man ikke bagefter finder ud af man ikke kan udvide solcelleanlægget uden man skal foretage for store ændringer med omkostninger til følge – Læs mere om vores solcellepaneler i vores artikel.

Solcellepaneler på campingvogn – Vi har selv valgt vores solcelleanlægs (Ikke færdig pakkesæt)

Vi har monteret solcellepaneler på vores campingvogn med tilhørende udstyr for optimering til solcelleanlæg.

Vi har selv disponeret vores anlæg ligesom vi opnår god produkt garanti, bedste effekt vedrørende opladning fra solpanelerne samt den korrekte disponering af solpaneler på taget. 

Fordelen ved at havde flere solpaneler i serie er vi opnår mere effektivitet fra vores solpaneler idet spændingen hæves på solside. Vi opnår således længere tid opladning om morgen samt om aften, som til sammen giver os bedre effektivitet fra solcellerne.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Solara solpanel beslag


Solpanel beslag fra SOLARA til campingvogn samt Testet og Sikker limning

SOLARA ABS-mounting spoilers

Der findes mange beslag til montering af solpaneler på taget af campingvogne og autocampere.
Vi har valgt SOLARA  som er Tysk produceret beslag udført i holdbart ABS materiale som er et kvalitetsprodukt.
Solpanel beslagene kan købes hos SOLARA  i flere modeller, herunder hjørnebeslag eller beslag som er tilpasset bredden på dit solpanel.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Solara Solpanel beslag


Victron SmartSolar MPPT til solcelleanlæg

SmartSolar MPPT er en soloplader som opsamler energi fra dine solcellepaneler og lagrer den i dine batterier.
SmartSolar optimerer denne energimængde intelligent ved hjælp af den nyeste og hurtigste teknologi for at opnå fuld opladning på kortest mulig tid. SmartSolar vedligeholder batteriets sundhedstilstand og forlænger dermed dets levetid.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

SmartSolar MTTP


Smart Battery Sense long range (up to 10m)

Victron Smart Battery Sense Long Range er en trådløs batterispændings- og temperatursensor til AGM, GEL og Lithium (LiFePO4) batterier og beregnet til Victron MPPT solcelleopladere. Data/information fra Battery Sense gør det muligt at oplade batterierne bedre, og opladningseffektiviteten øges. Dette gavner batteriernes levetid.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Smart Battery Sense


Batterilader og Inverter – Victron MultiPlus 12/1200/50-16 230V

Victron MultiPlus 12/1200/50-16 230V fordi den både har batterilader og inverter indbygget, og man opnår nogle gode smarte funktioner ved det er samlet i et uden at gå på kompromis med funktioner og kvalitet.

Vi ønsker at kunne få 230 volt fra campingvognens batteri, og denne ren sinus kvalitets inverter og batterilader som har mange funktioner, ligesom den oplade flere forskellige typer batterier herunder lithium batterier.
Vi har i mange år anvendt Victron Blue Smart IP67 batterilader på vores batterier herunder også lithium batterier, og med vores valg af  Victron MultiPlus 12/1200/50-16 230V får vi samme gode kvalitets batterilader.

Victron MultiPlus 12/1200/50-16 giver op til 2400w i peak effekt og lader med op til 50Ah.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Victron Multiplus


Victron VE. BUS Smart- Dongel

VE.Bus Smart-donglen er en Bluetooth Smart-aktiveret VE.Bus-grænseflade med batteritemperatur- og spændingsføling. Den kommunikerer systemoplysninger direkte til din smartphone – ved hjælp af den gratis VictronConnect-app  og du kan anvende funktionerne på din smartphone tablet, Ipad, vi har valgt denne løsning.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

V.E BUS Dongel


Victron SmartShunt 500A/50mV

En SmartShunt er et vigtigst udstyr hvis man vil være selvforsynende med strøm.
Har man ikke en Smart Shunt er det meget svært og næsten umuligt, at holde styr på, hvor meget strøm der er tilbage på batteriet eller batterierne.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Victron Smart Shunt

 


Topband Lithium batteri 96Ah til Campingvogn med app overvågning (HEAT) – Kan oplades ved temperatur under 0 grader.

Topband 96Ah (HEAT) Lithium Batteri 12 volt har indbygget bluetooth overvågning og varme element (HEAT).
Lithium batteriet har indbygget varme, som sikre der ikke sker indladning på batteriet før batteri cellerne har en temperatur på over 0 grader – Det giver en stor frihed og sikkerhed idet du ikke har risiko for at ødelægge dit batteri som andre batterier der ikke varme element (HEAT), og er derfor egnet til anvendelse hele året, uden at skulle foretage sig noget om vinteren fordi temperaturen komme ned under 0 grader.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Topband 12 volt 96Ah app og heat


Lithium batterier – Hvorfor anvende batterilader som er egnet til litihium

Ved skift til lithium batterier bør du sikre du anvender en 230V batterilader som er egnet til lithium batterier, det vil sige som har mulighed for at vælge lithium indstilling.

Har du batteribooster og solcelleanlæg installeret eller påtænker at installerer dette udstyr gælder det også at det bør være egnet til lithium batterier. Det vil sige at det skal være egnet til opladning af lithium batterier.

Selv om et lithium batteri har indbygget BMS så vil en ikke egnet batterilader kunne beskadige batteriet, grundet der kan blive ubalance mellem battericellerne og spændingerne som på sigt medføre større slid samt reduceret ydelse idet måske ikke alle celler fungerer.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Topband 12 volt 96Ah med app og Heat


Victron Batteri Booster til campingvogn – Victron Orion DC/DC converter 12v 9Ah.

Victron Orion DC/DC converter 12v 9Ah er en (batteri booster) som er egnet til campingvogne, så der opnås tilstrækkelig spænding til batteriopladning selv med lange kabler. Justerbar udgangsspænding gør det muligt at bruge Victron Orion som batterilader til alle typer batterier herunder også lithium batterier.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Victron Batteri Booster


GlobalLink 520

GlobalLink 520 er den netværksuafhængige energiløsning – uden at være offline! I de første 5 år giver enheden dig en 4G-LTE-M-forbindelse til alle Victron Energy Direct-aktiverede enheder uden månedlige gebyrer eller abonnementer.

Med en GlobalLink 520 kan du aflæse data fra dit system, ligesom du altid kan se hvor din campingvogn/ autocamper er,  Globallink 520 også fungerer således også som en GPS Tracking smart 🙂 .

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Victron GlobalLink 520


Truma XT Mover – Montering & Test 2022 

Vi har købt en ny Truma XT Mover i Holland hvor vi bla. har sparet penge samt fået bedre garanti end Danmark. Vi har selv monteret vores Truma XT – Læs artikel vedrørende Montering & Test og se vores YouTube. 

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Truma XT Mover


Alde 3010 optimering ved brug af 12 volt og sikre max ydelse

Det er blevet populært med solcelleanlæg hvorfor flere campister anvender deres campingvogn/ autocamper uden 230 volt men anvender 12 volt og 230 volt via solcelleanlæg.

Ved Alde glykol udskiftning udført af Alde specialist udført med specielt Alde udstyr har vi valgt samtidig at få skiftet vores 230 volt inline ved Alde kedel til en ny 12 volt inline pumpe.

En Alde pumpe ved kedel er altid mest effektiv kontra stavpumpe i expansionsbeholderen, derfor vil vi forberede til solcelleanlæg således vi altid har max varme kapacitet ved anvendelse af alene 12 volt.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

omskifter alde inline pumper


Alde specialist værksted udskifter glykol med specielt Alde udstyr 

Det er vigtigt at påpege, at man ikke skifter Glykol væske fordi frostsikringen ikke fungerer, man skifter Glykol væske fordi korrosions beskyttelsen mod tæring o.s.v ikke er tilstrækkelig beskyttende med hindrende stoffer i væsken.

Frostsikring ændre sig ikke men korrosions beskyttelsen mod tæring o.s.v har begrænset levetid f.eks har G13 ca. 5 år .

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Alde Glykol udskiftning af proff. med speciel Alde udstyr


Ruuvi Sensor – Mål nøjagtigt temperatur, luftfugtighed, lufttryk 

Vi har monteret Ruuvi Sensor hvor vi kan måle nøjagtigt temperatur, luftfugtighed, lufttryk – Vi kan aflæse data på smartphone/ Iphone, Ipad m.v. via Bluetooth.

Ruuvi-sensorer fungerer som standard inden for Bluetooth-rækkevidde, og Ruuvi Gateway giver dig global adgang til Ruuvi-sensorerne.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Ruuvi Sensor


Kabe Snak

Facebook gruppe: Kabe Snak

Kabe Snak er for alle som har en Kabe Campingvogn eller Autocamper – Er dog også for dig som overvejer Kabe, ligesom du måske gerne vil følge med fordi du overvejer Kabe 🙂 .
Gruppen er ikke kommerciel, er tiltænkt vi kan drøfte alt vedrørende Kabe Campingvogne og Autocampere.
Køb og Salg af Kabe Campingvogne og Autocampere med tilhørende udstyr er tilladt.

Læs Mere

Kabe Snak

Summary
Camping Lithium Batterier
Article Name
Camping Lithium Batterier
Description
Få dobbelt batterikapacitet og 50 % lavere vægt - Med LiFePO4 lithium-teknologi får man op til dobbelt så meget kapacitet som ved et tilsvarende blybatteri.
Author
Publisher Name
caravaninfo.dk
Publisher Logo

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top