Ctek m200

CTEK M200 batterilader til campingvogn

CTEK M200 batterilader til campingvogn er en proff. batterilader som den kræsne campist vil anvende, og er en god batterilader som sikre dit batteri lang levetid.
CTEK M200

Batterilader:

Det er vigtigt du anvender den rigtige batterilader til dit batteri.
Ved brug af forkert batterilader, vil der være risiko for du beskadiger batteriet, forringer levetiden, batteriet yder ikke max.

Når der nævnes beskadiger batteriet tænkes der bla. på, at AGM og GEL batterier skal oplades korrekt, dog er mange batteriladere idag bygget til opladning af Agm og Gel batterier.

Når du har 230 Volt til rådighed, kan du oplade batteriet med en batterilader. Batteriet fulde kapacitet opnås kun hvis du har købt en batterilader som kan oplade til 14,4 volt, og som samtidig selv regulerer ladestrømmen ned til ca. 13,8 Volt efter batteriet er fuldt opladet, også kaldet “vedligeholdesesladning” (Vedligeholdelsesladning med impulser forbedrer batteriets levetid og ydelse).

Batteriladere med f.eks temperatursensor

Batteriladere med f.eks temperatursensor, forbedre ladningen af batteriet, fordi temperatursensoren justerer automatisk ladespændingen, hvis temperaturen afviger fra +25 grader. En høj temperatur sænker spændingen, og frosttemperaturer håndteres ved hjælp af højere spænding.

Det er toppen af kransekagen, hvis batteriladeren er med temperatursensor, idet en temperatursensor forøger batteriet levetid, og opladningen sker under de bedste forhold – Ofte er batterilader fra ca. 13A, og op efter udstyret med temperatursensor.

Ovennævnte batteriladere kaldes ofte 3, 6 eller 8 trins fuldautomatisk ladeproceslader, der findes mange forskellige 230 volt kvalitets batterilader på marked i dag, f.eks er en CTEK batterilader gode til AGM, Optima batterier og gelebatterier.

Ovenstående batteriladere blot for at nævne nogle velegnet batterilader til AGM, Gele, Optima batterier. Du bør ligeledes være opmærksom på om den batterilader du køber kan lade et 100 % afladet batteri op som Ctek f.eks kan. Batterilader findes i forskellige størrelser f.eks 5.0 A, 7.0 A, 10 A, 15 A og 25 A jo større batterilader du køber, jo hurtigere bliver dit batteri opladet.

Batteriladere fra 15 A og op efter, er ofte med indbygget ventilator til afkøling samt med temperatursensor. Fordelen ved batteriladeren er med temperatursensor er, at batteriladeren lader batteriet korrekt om vinteren hvor ladespændningen skal være højere, og lader med lavere ladespændning om sommeren.

CTEK Ladere

Køber du CTEK 12 volt batterilader til din campingvogn, bør du købe CTEK M100 (10A), M200 (15A) eller M300 (25A) – Kaldes også marinelader, og er beregnet til fast installation. Forskellen på en f.eks CTEK M100 (10A) batterilader, og CTEK MXS 10A, er at M100 har fastmonteret ringkabel (Se billeder nederst på siden), hvor f.eks MXS 10A er med clamps som oftes anvendes af autoværksteder til ikke fast installation.
CTEK M200
Alle CTEK (M) modeller er med fabriksmonteret ringkabler til fastmontering.

Sidst og ikke mindst, er der også forskel på garanti hvis du køber en af de større batterilader. Køber du f.eks en MXS 25A får du 2 års garanti, køber du en M200 som er 15A får du 5 års garanti.

Udskifter du en batterilader i en nordisk vintercampingvogn som f.eks Kabe, skal du være opmærksom på, at en Kabe ikke har en 12 volt strømforsygning indbygget. Kabe campingvogne er typisk som standard udstyret med 25-30 A batterilader fordi batteriladeren oplader batteriet som alene forsyner campingvognens 12 volt. Batteriet udsættes derfor for flere lade cyklus når spændingen er kommet under en bestemt spænding, hvilket er hårdt for batteri og batterilader.

Skifter du batterilader i nordiske vintercampingvogne bør du ikke vælge en for lille batterilader, vælg evt. samme størrelse f.eks 25A, således undgår du batteriladeren har svært ved at følge med.
Dog afhænger det af hvilken batteri du anvender samt om du har skiftet lyskilder til LED m.v..

Ctek M200 monteret i Kabe

Vi har valgt en CTEK M200 15A batterilader i vores ny købte Kabe, og vi har skiftet Kabe batteriet ud med et nyt Optima Yellow Top YTS 5.5. 75 Ah.

Hvorfor ikke vælge samme størrelse batterilader som Kabe fra starten har installeret ? – Det er fordi vi har valgt et kvalitets batteri som har hurtig ind- og udladning hvilket Kabe bly batteri ikke har, indladningen på Kabes bly batteri tager væsentlig længere tid.

Herudover har vi valgt og skifte alle lyskilder til LED, som fremadrettet forbruger væsentlig mindre strøm.

Nu har vi et batteri med hurtig ind- og udladning samt væsentlig mindre strømforbrug grundet skift til LED belysning. Derfor har vi vurderet en batterilader på 15A er stor nok til vores Kabe 🙂 .

Optima er blevet kontaktet vedrørende anvendelse af størrelse på batterilader til ovennævnte Optima Batteri, og har fået oplyst, at det ok med en CTEK M200 batterilader digital lader.

Ved udskiftning til CTEK M200 kan vi ikke anvende vores Kabe´s funktion vedrørende vintersikring, hvilket vi aldrig anvender alligevel.

CTEK M200

Optima Yellow Top YTS 5,5 75 Ah
CTEK M200 monteret på Optima Yellow Top YTS 5,5 75 Ah
CTEK M200
CTEK M200 monteres samme sted som du ser den gamle Mascot lader på væggen.
CTEK batterilader
CTEK batterilader M200 monteret hvor den gamle Macot batterilader var placeret
CTEK M200
Er placeret så den kan betjenes selv om bænken i rundsiddegruppen er slået ned.
Truma Mover XT
Færdig monteret – Og virker 🙂 .

Specifikationer

Temperatursensor er som du kan se monteret ved batteri + pol, og forbedre ladningen af batteriet, fordi temperatursensoren justerer automatisk ladespændingen, hvis temperaturen afviger fra +25 grader. En høj temperatur sænker spændingen, og frosttemperaturer håndteres ved hjælp af højere spænding.

M200 (15A) analyserer, om batteriet kan acceptere og bevare opladningen, den fjerner skadelige blysulfatkrystaller og giver en effektiv opladning og skifter automatisk til sikker vedligeholdelsesopladning, når batteriet er fuldt opladet.

Den praktiske Recond-mode genetablerer batteriet efter dybe afladningscyklusser, som kan forekomme.

Kvaliteten på ladespænding og ladestrøm er meget vigtig.
En høj strømripple opvarmer batteriet og bevirker, at den positive
elektrode ældes. En høj spændingsripple kan skade andet udstyr, der er tilsluttet til batteriet. Batteriladere fra CTEK producerer en meget ren spænding og strøm med lav strømripple.
Afbrydelser og ripple fra spænding og strøm kan ødelægge følsomt udstyr, som er tilsluttet batteriet.

IP44-klassificering betyder, at Ctek M200 er godkendt til udendørs brug.
Den genererer ikke skadelige galvaniske ladninger, er fuldt beskyttet mod at producere spænding, der kan skade de elektroniske dele, og den er udviklet til sikker opladning: gnistfri, polaritetsbeskyttet og kortslutningsbeskyttet. M200 leveres med fem års garanti.

 


Nye indlæg

E&J 165Ah Lithium Batteri Heat_1

E&J 165Ah Lithium Batteri Heat

E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved batteri temperatur under 0 grader. Kvalitets E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved temperatur under 0 grader. Har indbygget BMS, er velegnet til Campingvogne/ Autocampere. Artiklen omhandler E&J 165Ah nyeste model Lithium batteri som bla. har bedre data end forrige E&J 165Ah

Læs mere »

Kompressor METABO POWER 180-5 W OF

METABO Kompressor til Camping Metabo Power 180-5 W OF er en lille effektiv og kompakt camping stempelkompressor til fleksibel anvendelse ved pumpning af Campingvogn dæk- og bildæk samt cykeldæk, rengøre enmer m.v.. Denne bærbar montagekompressor – ideel til alle slags opgaver inden for camping, bil samt i boligen til hæftning og sømning blot for at

Læs mere »
Isabella Trolley

Isabella Trolley – Camping Transportvogn

Isabella Trolley – Camping Transportvogn Ingen grund til at slæbe på tunge ting med risiko for ryg problemer. Vi har undersøgt hvilken muligheder vi havde når vi bla. skal transporterer vores toilettank m.v.. Vi ønsker en holdbar camping løsning, og det blev Isabella Trolley som har mange fordele, herunder bla.:  Kan kører let og uhindret

Læs mere »
Isabella Mega Space Opbevaringstelt

Isabella Mega Space Opbevaringstelt

Isabella Mega Space Opbevaringstelt Vi har en sæson plads skal havde et kvalitets redskabstelt som er stabilt, med god plads og kan stå ude hele sæsonen – Vi har valgt Isabella Mega Space Opbevaringstelt. Opbevaringsteltet har fast og god udluftning i gavl samt 1 meter bred dør med lynlås i den anden gavl. Er med

Læs mere »
Glamping

Glamping – Glampister – Glamourøs Camping

Glamping – Glampister – Glamourøs Camping Glamping som betyder  ”glamourøs camping” er et populært begreb, og er blevet meget populært inden for de seneste ca. 10 år. Konceptet går ud på det vi kender fra luksusrejser, man kombinerer intimiteten og det naturnære fra campinglivet med komfort. Glamping har hurtigt vokset sig stort grundet det giver

Læs mere »
Teltonika RUTX50

Camping 5G Router TELTONIKA RUTX50

RUTX50 Kraftfuld Router med super hurtig 5G Campister vælger ofte almindelige routere som anvendes i boliger til camping, men er disse routere er ikke altid optimale til camping. Som kræsen campist ønsker vi en fremtidssikret kraftfuld 5G router – Vores valg blev TELTONIKA RUTX50 som er en 5G kraftfuld router som kan tilsluttes 12 volt som

Læs mere »


Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Article Name
CTEK M200 batterilader til campingvogn
Description
CTEK M200 batterilader til campingvogn
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top