Campingvogn & Mover (Forsikringsdækning)

Har du fuld forsikringsdækning på dit udstyr?

Fastmonteret udstyr:

Har du monteret en caravan mover på din campingvogn, betragtes den hos nogle forsikringsselskaber ikke som ekstraudstyr, men indgår i campingvognens handelsværdi og er derfor fuldt forsikret.

Nogle forsikringsselskaber ser således på fastmonteret udstyr:
Fastmonteret udstyr og afmonteret udstyr, som alene bruges til vognen, er som regel dækket i det omfang, at værdien af udstyret og værdien af campingvognen ikke er større end den samlede værdi, som er anført i din forsikringspolice.

Du bør derfor sikre dig din mover er dækket med på policen, en kaskoforsikring omfatter typisk ekstraudstyr på op til 10.000 kr., har du en Mover monteret er det beløb hurtigt brugt, også er der måske ikke dækning på dit øvrige fastmonterede udstyr.

Forsikringssummen kan ofte udvides op til større beløb, således alt dit fastmonteret udstyr er dækket med på din forsikringspolice – Ekstraudstyr kan f.eks. være klimaanlæg, Mover, Batteri eller fastmonteret markise blot for at nævne nogle.


Udstyr som ikke er fastmonteret:

Ikke fastmonteret udstyr (udstyr som du typisk tager med ind og ud af campingvognen) er dækket af din indboforsikring, husk campingvognen skal være aflåst.


Tøj, tasker, penge m.v.:

Tøj, tasker, penge m.v er dækket af din indboforsikring, husk campingvognen skal være aflåst.


Dækker forsikringen når kobler campingvognen fra bilens trækkrog, og anvender Moveren:

Når du kobler campingvognen fra bilens trækkrog, og anvender moveren til at rangerer campingvognen med, er det typisk den private ansvarsforsikring som dækker en evt. skade.


Dækker forsikringen dit udstyr i forteltet:
Udstyr i forteltet er som udgangspunkt dækket af din forsikring, dog skal du være opmærksom på nogle forsikringsselskaber kræver du låser forteltet f.eksk med en lille hængelås på lynlåsen når du ikke er opholder dig ved campingvognen.

Det er ikke altid du kan finden denne betingelse i din police, hvis du ikke kan finden det i din forsikringspolice, bør du kontakte dit forsikringsselskab.


Dækker forsikringen vintercamping:

Campingvognen er dækket af din campingvognforsikring inkl. fastmonteret udstyr.
Fortelte er dækket af campingvogn forsikringen, dog skal du undersøge forsikringsbetingelserne for din forsikring, idet nogle forsikringsselskaber ikke dækker fortelte om vinteren eller kun i en begrænset periode (f.eks april til oktober). Ligesom nogle forsikringsselskaber kun dækker vinterfortelte som er opstillet i vinterperioden.


Kørende campingvogne:

Kørende campingvogne er hos de fleste forsikringsselskaber kun dækket for ophold i udlandet i op til 6 måneder om året.


Stationære campingvogne:

Stationære campingvogne er hos de fleste forsikringsselskaber kun dækket i Danmark (undtaget er Færøerne og Grønland).


Er du uenig med dit forsikringselskab om din afgørelse?:

Er du uenig med dit forsikringselskab om din afgørelse i forbindelse med en skade, om det er erstatnings størrelsen eller forsikringsselskabet ikke ville dække skaden kan du klage til Ankenævnet for forsikring, det koster kr. 200,00 hvilket hurtigt kan tjene sig hjem. Se link hvor du skal klage samt hvordan m.v.
Klik her – Link til Ankenævnet for forsikring, hvor og hvordan du kan klage


Se hvor mange klager der er sendt til de forskellige forsikringsselskaber:

Du kan se hvor mange klager der er sendt til de forskellige forsikringsselskaber, og hvor mange klager kunden eller forsikringsselskabet har tabt/ vundet. Nedenstående link viser oversigten vedrørende Hus, indbo, bil m.m., men du kan finde andre forsikringstyper i menuen til venstre.
Link vedrørende antal klagesager samt antal vundet sager

Link til Ankenævnet for forsikring


Har du kommentar eller vil bidrage med info., kan du skrive din kommentar i nedenstående kommentarfelt eller klik på kuverten her: e-mail

Nye indlæg

E&J 165Ah Lithium Batteri Heat_1

E&J 165Ah Lithium Batteri Heat

E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved batteri temperatur under 0 grader. Kvalitets E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved temperatur under 0 grader. Har indbygget BMS, er velegnet til Campingvogne/ Autocampere. Artiklen omhandler E&J 165Ah nyeste model Lithium batteri som bla. har bedre data end forrige E&J 165Ah

Læs mere »

Kompressor METABO POWER 180-5 W OF

METABO Kompressor til Camping Metabo Power 180-5 W OF er en lille effektiv og kompakt camping stempelkompressor til fleksibel anvendelse ved pumpning af Campingvogn dæk- og bildæk samt cykeldæk, rengøre enmer m.v.. Denne bærbar montagekompressor – ideel til alle slags opgaver inden for camping, bil samt i boligen til hæftning og sømning blot for at

Læs mere »
Isabella Trolley

Isabella Trolley – Camping Transportvogn

Isabella Trolley – Camping Transportvogn Ingen grund til at slæbe på tunge ting med risiko for ryg problemer. Vi har undersøgt hvilken muligheder vi havde når vi bla. skal transporterer vores toilettank m.v.. Vi ønsker en holdbar camping løsning, og det blev Isabella Trolley som har mange fordele, herunder bla.:  Kan kører let og uhindret

Læs mere »
Isabella Mega Space Opbevaringstelt

Isabella Mega Space Opbevaringstelt

Isabella Mega Space Opbevaringstelt Vi har en sæson plads skal havde et kvalitets redskabstelt som er stabilt, med god plads og kan stå ude hele sæsonen – Vi har valgt Isabella Mega Space Opbevaringstelt. Opbevaringsteltet har fast og god udluftning i gavl samt 1 meter bred dør med lynlås i den anden gavl. Er med

Læs mere »
Glamping

Glamping – Glampister – Glamourøs Camping

Glamping – Glampister – Glamourøs Camping Glamping som betyder  ”glamourøs camping” er et populært begreb, og er blevet meget populært inden for de seneste ca. 10 år. Konceptet går ud på det vi kender fra luksusrejser, man kombinerer intimiteten og det naturnære fra campinglivet med komfort. Glamping har hurtigt vokset sig stort grundet det giver

Læs mere »
Teltonika RUTX50

Camping 5G Router TELTONIKA RUTX50

RUTX50 Kraftfuld Router med super hurtig 5G Campister vælger ofte almindelige routere som anvendes i boliger til camping, men er disse routere er ikke altid optimale til camping. Som kræsen campist ønsker vi en fremtidssikret kraftfuld 5G router – Vores valg blev TELTONIKA RUTX50 som er en 5G kraftfuld router som kan tilsluttes 12 volt som

Læs mere »


Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Article Name
Campingvogn & Mover (Forsikringsdækning)
Description
Campingvogn & Mover (Forsikringsdækning)
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top