tempo-100

Tempo 100 godkendelse


Tempo 100 godkendelse ved kørsel i Tyskland med 100 km/t er et hit for campister som giver en større frihed når man kører i Tyskland kan man kører lovligt med 100 KM/t, og derved opnå ikke at blive overhalet af lastbiler ned igennem Tyskland, men i stedet kan følge trafikken. Det er naturligvis stor kræfter på spil, når hastigheden øges til 100 KM/t med en campingvogn efter sin personbil.

Du har sikkert erfaret, at det ikke er rart når der sker langsom overhaling lastvognstog, turistbus og med høj fart. De fleste campister som kører med campingvogne kender til de berømte sug sideværts ved overhalende lastbiler eller andet køretøj som passer din campingvogn tæt. En overhaling tæt på din campingvogn kan være lidt krævende , og er man ikke opmærksom på den overhalende trafik som kommer tæt på b liver man ofte lidt forskrækket, og hvis der sker flere af disse overhalinger som medføre sug sideværs, kan det godt tapppe på kræfterne i løbet af dagen.

Prisen for Tempo 100 godkendelse hos syns virksomhederne er på ca. 500-600 kr – varierer fra synssted til synssted.


Tempo 100, og hvad er det så?

Tempo 100 er en godkendelse, som medfører de tyske myndigheders tillader personbiler med påhængskøretøj kan køre op til 100 km/t på de tyske motorveje, se krav til tempo 100.

Synsvirksomheder som er godkendt af trafikstyrelsen som f.eks Applus og FDM kan syne dit campingvogn i henhold til de gældende lovkrav for Tempo 100, således du kan kører 100 km/t på de tyske motorveje.

Tempo 100 er kun gældende på de tyske motorveje, du skal således på de tyske landeveje overholde hastigheden for kørsel med campingvogn som er 80 km/t.


Hvilken krav er der til Tempo 100-godkendelse

Følgende krav skal påhængskøretøjet opfylde for at opnå Tempo 100-godkendelse:

• Dækkene må max være 6 år gamle
• Dækkenes hastighedsmærkning skal være mindst “L” som svarer til 120 km/t
• Dækkenes belastningstal (load-indeks) skal svare til campingvognens tilladte akseltryk
• Campingvognen skal findes egnet til køre 100 km/t
• Campingvogne skal være forsynet med støddæmpere og bremser
• Campingvogne skal være forsynet med en ISO godkendt stabiliserings anordning (også kaldet “slingrekobling”) – Se dog nedenstående krav:

Der er ikke krav til stabiliserings anordning hvis:
Hvis campingvognens tilladte totalvægt er mindre end eller lig med bilens køreklar vægt jf. registreringsattest. Eller følgende formel: Campingvogens tilladte totalvægt x 100 divideret 80 => F.eks en campingvogn med totalvægt på 1.350 kg x 100/80= 1.687.5 kg (Bilens køreklar vægt skal veje 1.687,5 kg før du kan undlade slingerkobling

Endelig er det værd at bemærke, at campingvognen ikke skal godkendes i forhold til en bestemt bil. Den trækkende bil skal ikke særskilt godkendes til Tempo-100, men skal opfylde følgende lovkrav, som føreren selv er ansvarlig for:

Køretøjet skal være udstyret med ABS-bremser.
Du skal sikre dig, at det trækkende køretøj vejer mindst det samme som din campingvogn som er Tempo 100-godkendt påhængskøretøj anført under punkt “G” i Tempo 100-godkendelsen (“Bestätigung”).
Se “mindste køreklare vægt” angivet i bilens registreringsattest. Såfremt den mindste køreklare vægt ikke er angivet, skal du regne med bilens egenvægt plus 125 kg – dvs. (egenvægt + en fyldt brændstoftank (50 kg) + en fører (75 kg). Desuden må den tilladte totalvægt for bilen, varevognen eller minibussen ikke veje over 3500 kg.

NB. Vær opmærksom på nogle campingvogne idag i 2014 sælges uden støddæmper, og slingerkobling – Det kan naturligvis eftermonteres.

Synsvirksomheder – Kilde: Trafikstyrelsen

Nye indlæg

E&J 165Ah Lithium Batteri Heat_1

E&J 165Ah Lithium Batteri Heat

E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved batteri temperatur under 0 grader. Kvalitets E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved temperatur under 0 grader. Har indbygget BMS, er velegnet til Campingvogne/ Autocampere. Artiklen omhandler E&J 165Ah nyeste model Lithium batteri som bla. har bedre data end forrige E&J 165Ah

Læs mere »

Kompressor METABO POWER 180-5 W OF

METABO Kompressor til Camping Metabo Power 180-5 W OF er en lille effektiv og kompakt camping stempelkompressor til fleksibel anvendelse ved pumpning af Campingvogn dæk- og bildæk samt cykeldæk, rengøre enmer m.v.. Denne bærbar montagekompressor – ideel til alle slags opgaver inden for camping, bil samt i boligen til hæftning og sømning blot for at

Læs mere »
Isabella Trolley

Isabella Trolley – Camping Transportvogn

Isabella Trolley – Camping Transportvogn Ingen grund til at slæbe på tunge ting med risiko for ryg problemer. Vi har undersøgt hvilken muligheder vi havde når vi bla. skal transporterer vores toilettank m.v.. Vi ønsker en holdbar camping løsning, og det blev Isabella Trolley som har mange fordele, herunder bla.:  Kan kører let og uhindret

Læs mere »
Isabella Mega Space Opbevaringstelt

Isabella Mega Space Opbevaringstelt

Isabella Mega Space Opbevaringstelt Vi har en sæson plads skal havde et kvalitets redskabstelt som er stabilt, med god plads og kan stå ude hele sæsonen – Vi har valgt Isabella Mega Space Opbevaringstelt. Opbevaringsteltet har fast og god udluftning i gavl samt 1 meter bred dør med lynlås i den anden gavl. Er med

Læs mere »
Glamping

Glamping – Glampister – Glamourøs Camping

Glamping – Glampister – Glamourøs Camping Glamping som betyder  ”glamourøs camping” er et populært begreb, og er blevet meget populært inden for de seneste ca. 10 år. Konceptet går ud på det vi kender fra luksusrejser, man kombinerer intimiteten og det naturnære fra campinglivet med komfort. Glamping har hurtigt vokset sig stort grundet det giver

Læs mere »
Teltonika RUTX50

Camping 5G Router TELTONIKA RUTX50

RUTX50 Kraftfuld Router med super hurtig 5G Campister vælger ofte almindelige routere som anvendes i boliger til camping, men er disse routere er ikke altid optimale til camping. Som kræsen campist ønsker vi en fremtidssikret kraftfuld 5G router – Vores valg blev TELTONIKA RUTX50 som er en 5G kraftfuld router som kan tilsluttes 12 volt som

Læs mere »


Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Article Name
Tempo 100 godkendelse
Description
Tempo 100 godkendelse
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top