alupest2

Alupest og Campingvogne


Hvad er alupest, og hvordan kan man se om en vogn er angrebet af det ?? – Alupest er campistens værste fjende lige som fugtskade på campingvogne – Men hænger de to ting sammen?, læs mere neden for.

Hvad er alupest?:

Alupest kalder man det når en campingvogns aluplade bliver angrebet. Det som sker er en korrosion som er en nedbrydning af din campingvogns aluminiums plade, det vil sige en tæring på aluminiumoverfladen. Nedbrydningen og årsagen til denne er bla. aluminiumspladen bliver påvirket af ude fra kommende fugt med salt indhold.
alupest2

Korrosion (alupest) opstår ofte ved der er/har været fugt som bla. også kan indeholde nogle salte, salte forekommer ved almindelig snavs samt hvor fugten ikke kan komme væk fra alupladen. Derfor kan fugtskadet campingvogne blive ramt af alupest, hvis årsagen til fugtskaden ikke findes og stoppes i tide. Nedbrydning af din campingvogns aluminiums plade, det vil sige en tæring på aluminiumoverfladen sker ofte grundet fugten indefra – Så årsagen er der på bagsiden af alupladen er kan være fugt fra en utæthed, og vandet/fugten kan indeholde salte fra snavs.

Hvis din campingvogn har alupest vil alupladen få samme konsistens som mel, når man rører ved det, så vil man opleve det smuldrer, og der kan bla. være hul i alupladen.

Hvis du selv ville tjekke om din campingvogn er fugtskadet skal du anvende en fugtmåler, eller du kan få din campingvogn fugttestet på en campingvognværksted.Klik her – Og læs mere om fugttest

Fugtmålere findes i billige samt dyre versioner, men det behøves ikke være en dyr fugtmåler som anvendes – Du kan bla. købe en fugtmåler hos Harald Nyborg.

Hvilken campingvogne mærker er ramt af alupest?:

Alle campingvogne uanset mærke kan få alupes, dog skal campingvognen være med aluplader som udvendig beklædning – Som nævnt jf. ovenstående er ofte ved fugtskade der kan forekomme alupest, hvis fugtskaden ikke stoppes i tide.

Hvad kan du gøre hvis du konstaterer alupest:

Få konstateret om din campingvogn har en fugtskade, og hvis den har en fugtskade og ikke er tæt skal årsagen findes og campingvognen skal tætnes. Herefter når udtørring er sket, stopper yderligere forværing af alupest skaden. Det skadet område kan i nogle tilfælde repareres ved området sandblæses og males over. Har du ikke mulighed for selv at foretage sandblæsning, kan du slibe med meget fint sandpapir og male alupladen igen.

Alt efter hvor slemt din campingvogn er angrebet af alupest, kan en reparation foretages, ellers skal alupladen i nogle tilfælde udskiftes.

Tætning af campingvogne:

Hvis du selv ville tætne din camping ved evt. fugtskade skal du bruge en speciel tætningsmasse som ikke tørre ud, det kaldes butyl – Anvend aldrig silicone som tætning af campingvogne, silicone har nogle dårlige egenskaber når vi snakker tætning af campingvogn. Silicone tørre bla. ud, og så bliver din campingvogn utæt igen, ligesom silicone har ændre dårlige egenskaber når vi taler tætning af campingvogne.

Butyl til tætning kan købes hos de fleste campingvognforhandlere samt via webshop og på de fleste større byggemarkeder.

Husk at butyl fugemasse også har en begrænset levetid på ca. 15 år, men holder ofte i længere tid.

Butyl fugemasse som f.eks dette link kan anvendes til campingvogne: Klik her og se link til Butyl fugemasse.

Nye indlæg

E&J 165Ah Lithium Batteri Heat_1

E&J 165Ah Lithium Batteri Heat

E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved batteri temperatur under 0 grader. Kvalitets E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved temperatur under 0 grader. Har indbygget BMS, er velegnet til Campingvogne/ Autocampere. Artiklen omhandler E&J 165Ah nyeste model Lithium batteri som bla. har bedre data end forrige E&J 165Ah

Læs mere »

Kompressor METABO POWER 180-5 W OF

METABO Kompressor til Camping Metabo Power 180-5 W OF er en lille effektiv og kompakt camping stempelkompressor til fleksibel anvendelse ved pumpning af Campingvogn dæk- og bildæk samt cykeldæk, rengøre enmer m.v.. Denne bærbar montagekompressor – ideel til alle slags opgaver inden for camping, bil samt i boligen til hæftning og sømning blot for at

Læs mere »
Isabella Trolley

Isabella Trolley – Camping Transportvogn

Isabella Trolley – Camping Transportvogn Ingen grund til at slæbe på tunge ting med risiko for ryg problemer. Vi har undersøgt hvilken muligheder vi havde når vi bla. skal transporterer vores toilettank m.v.. Vi ønsker en holdbar camping løsning, og det blev Isabella Trolley som har mange fordele, herunder bla.:  Kan kører let og uhindret

Læs mere »
Isabella Mega Space Opbevaringstelt

Isabella Mega Space Opbevaringstelt

Isabella Mega Space Opbevaringstelt Vi har en sæson plads skal havde et kvalitets redskabstelt som er stabilt, med god plads og kan stå ude hele sæsonen – Vi har valgt Isabella Mega Space Opbevaringstelt. Opbevaringsteltet har fast og god udluftning i gavl samt 1 meter bred dør med lynlås i den anden gavl. Er med

Læs mere »
Glamping

Glamping – Glampister – Glamourøs Camping

Glamping – Glampister – Glamourøs Camping Glamping som betyder  ”glamourøs camping” er et populært begreb, og er blevet meget populært inden for de seneste ca. 10 år. Konceptet går ud på det vi kender fra luksusrejser, man kombinerer intimiteten og det naturnære fra campinglivet med komfort. Glamping har hurtigt vokset sig stort grundet det giver

Læs mere »
Teltonika RUTX50

Camping 5G Router TELTONIKA RUTX50

RUTX50 Kraftfuld Router med super hurtig 5G Campister vælger ofte almindelige routere som anvendes i boliger til camping, men er disse routere er ikke altid optimale til camping. Som kræsen campist ønsker vi en fremtidssikret kraftfuld 5G router – Vores valg blev TELTONIKA RUTX50 som er en 5G kraftfuld router som kan tilsluttes 12 volt som

Læs mere »


Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Article Name
Alupest og Campingvogne
Description
Alupest og Campingvogne
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top