Køb af Campingvogn


Køb af ny, nyere og brugt campingvogn

Nedenstående er til dig som skal ud og købe ny, nyere eller brugt campingvogn, og som ønsker inspiration til hvad du bør være opmærksom på ved køb samt bytte af campingvogn.

Del gerne denne artikel til andre, eller dem som du evt. kender der skal købe campingvogn.


Leveringsomkostninger

Leverings omkostninger:
Ved køb af ny, nyere eller brugt campingvogn opkræver forhandleren ofte leverings omkostninger.

Når du ser prisen på campingvognen skal du være opmærksom på prisen ofte er excl. leverings omkostninger. Prisen er ofte vist som f.eks : Fendt campingvogn pris kr. 149.900,-* , stjernen henviser til noget tekst som ofte står nederst på siden og ville se således ud:
*) Priser er excl. eventuelle leverings omkostninger.

Leverings omkostningerne er ofte omtalt af campister som værende en skjult omkostning som burde være en del af salgsprisen, leverings omkostningerne indeholder ofte følgende:
•Afprøvning af campingvognes funktioner
•Gastest (Husk at få kopi af gastest er foretaget)
•Rengøring indvendig og udvendig
•Afhentning samt montering af nummerplade

Leverings omkostningerne udgør ca. kr. 4.000,00 – 5.000,00 inklusive moms.

Campingvognens reelle alder:

Ved salg af campingvogne hos en forhandler oplyses campingvognens registrerings år som alder, det vil sige en campingvogn som er produceret i 2010, men som ført indregistreres i 2011 ville blive oplyst som f.eks Fendt 2011*. Igen er det stjernemarkeringen du skal kigge efter – , Stjernen henviser til noget tekst som ofte står nederst på siden og ville se således ud:
*) I de tilfælde hvor der kan være tvivl om årgangen er 1. registreringsår, anført som årgang.
Som nævnt før kan en det betyde en campingvogn som er produceret i 2010, men som ført indregistreres i 2011 ville blive oplyst som f.eks Fendt 2011*. Først når du ser registreringsattesten kan du se hvornår den er indregistreret første gang. Spørg ind til hvilken årstal campingvognen er produceret i, således du ikke tror du køber en helt ny model campingvogn, også viser det sig senere det er en campingvogn som er produceret for 1 eller 2 år siden som har stået hos forhandleren.

Garanti eftersyn ved køb af ny/ nyere campingvogn:

Garanti eftersyn på en helt fabriksny campingvogn er et krav fra producenten som skal overholdes hvis fugtgarantien skal gælde. Du bør dog være opmærksom på ved indlevering af din campingvogn til forhandleren, at forhandleren gør det han skal for at en fabriks garanti kan effektueres.
Det er fabrikken, og ikke forhandleren der betaler for eventuel garanti udbedringen hvis der konstateres fejl/mangler, og fabrikken kræver du har efterlevet dine garantieftersyn hos forhandleren, herudover kræver fabrikken forhandleren som har foretaget dit fugteftersyn sørger for årsmærker/stempler som skal registreres i servicebogen, men det er ikke helt nok – Din forhandler skal også indrapporterer det til importøren, du bør sikre dig det bliver gjort.

Få din forhandler til, at bekræfte skriftligt han har indrapporteret dit fugtgaranti eftersyn til importøren.

Købe lokalt eller i den anden ende af landet:

Vær varsom med hvor du køber din campingvogn, her tænkes på afstanden fra din bopæl.

Når du køber en campingvogn lang fra hvor du bor, f.eks du bor i Nordjylland, og ønsker at købe en campingvogn hos en forhandler på Sjælland – Så bør du være opmærksom på nogle problemstillinger:
•Eventuelle fejl/ mangler skal udbedres hos den forhandler du har købt campingvognen hos.
•Ved køb af ny campingvogn, skal du overholde de af producentens krav til garanti service for, at overholde producentens fugtgaranti m.v.. Du bør sikre dig skriftligt fra forhandleren, at du kan får foretaget garanti service hos anden forhandler f.eks en forhandler tæt på hvor du bor, hvis der findes en forhandler af det mærke du køber tæt på hvor du bor.

Du bør skriftlig sikre dig ved handlen af en campingvogn, at den kan blive serviceret vedrørende garanti service (fugtkontrol og andre garanti krav til service) på et andet værksted end hvor du har købt campingvognen – Gælder også evt. udbedring af fejl/ mangler på garanti. Det er især vigtigt hvis du bor langt fra den forhandler du har købt campingvognen hos.

Campingvognens egenvægt og total vægt:

Vægtunøjagtighed på 5% for egenvægt af nye campingvogne er typisk inden for rammerne af det tilladte, men ofte vejer campingvognene mere end det.

Det vil sige at en ny produceret campingvogn som kommer direkte fra fabrikken gerne må veje op til max. 5% mere end det producenten oplyser egenvægt er for den respektive campingvogn, du skal dog huske det er dig som ejer af campingvognen der får mindre i lasteevne, hvis egenvægten overskrides fra det oplyste og til 5% på en fabriks ny campingvogn.

Anmod om en vejeseddel, når du køber ny campingvogn samt betinge dig i købsaftale, at campingvognens egenvægt ikke vejer mere end oplyst af fabrikanten ellers er købsaftalen ikke gyldig.
En fabriks ny campingvogn med oplyst egenvægt på 1200 kg som vejer 5% mere (max. overskridelse), medføre din fabriks nye campingvogn vejer 1260 kg, derved har du 60 kg mindre lasteevne i din fabriks nye campingvogn fra starten.

Har du købt en campingvogn med meget lille lasteevne, kan det senere koste dig dyrt, hvis du ville ændre dette problem med ny aksel, nye dæk m.v.. Kører du med overlæs kan det også koste dig dyrt, se evt. nedenstående links.

Klik her og læs mere om overlæsset campingvogn
Klik her og læs mere om vejning af campingvogn

Købsaftalen:

Du bør Vær opmærksom på følgende:
•Anmod om en vejeseddel, når du køber ny campingvogn samt betinge dig i købsaftalen, at campingvognens egenvægt ikke vejer mere end oplyst af fabrikanten ellers er købsaftalen ikke gyldig.
•Få eventuelt skrevet ind i købsaftalen, at betaling for campingvognen først kan ske når campingvognen og ekstra udstyr som f.eks fortelt er leveret uden evt. fejl/ mangler. Det vil sige, hvis du ved afhentning finder fejl/mangler bør du ikke betale det fulde beløb, eller alt efter omfanget af fejl/mangler bør du overveje ikke at tage imod campingvognen før den kan leveres uden fejl/ mangler.
•Afleverer du en anden campingvogn i bytte, så sikre dig på hvilken betingelser dette skal ske. F.eks skal du være opmærksom på, at det ikke fremgår, at du skal garanterer din campingvogn er uden fejl/mangler, og du skal afholde udgifterne for fejl/mangler forhandleren efterfølgende finder på din campingvogn. Aftal istedet for, at forhandleren gennemgår din campingvogn som tages i bytte inden der skrives under på en købsaftale, og få indskrevet i købsaftalen prisen for din bytte vogn samt den er gennemgået af forhandleren og tages i bytte som beset.
•Få altid indskrevet en dato for levering af campingvognen samt at handlen er betinget af den aftalte leverings dato overholdes.
•Få altid indskrevet en hvilken mærke samt alder af fortelt eller andet udstyr som medfølger og det er en betingelse det medfølgende ekstraudstyr er uden fejl/ mangler.

Forhandleren har sin egen skabelon til en købsaftale, men der findes også en fra FDM eller DCU hvis du skal handle privat, se links:
Klik her og se skabelon til slutseddel fra FDM.
Klik her og se skabelon til slutseddel fra DCU.

Skal du købe campingvogn hos en forhandler, er det ofte en god ide du hjemmefra udarbejder en liste med de forhold du ønsker skrevet ind i købsaftale. Fordelen ved at udarbejde en liste hjemmefra er, at du kan opliste dine betingelser i fred og ro samt gennemtænke hvilken betingelser du ønsker der skal med i købsaftalen.

Tag listen med når du skal til en forhandler og købe en campingvogn. Du kan således tage listen frem og sammen med forhandleren få indskrevet dine betingelser i “købsaftalen”, således glemmer du ikke nogle af dine betingelser for handlen. Ovenstående bullet punkter bør være med i dine overvejelser af betingelser.

Køb af ekstraudstyr:

Vær opmærksom på alt ekstraudstyr du monterer selv eller som forhandleren monterer forøger campingvognens egenvægt. Udstyr som passer til ens behov er næsten et most, dog skal man være opmærksom på den forøget vægt.

Vær kritisk ved valg af ekstraudstyr som f.eks Mover, vælg kvalitet fra starten, og undgå ærgelse.
Klik her og læs mere om “køb af mover”.
Klik her og læs mere om batteri lav vægt.
Klik her og læs mere om batteriinfo.

Forsikring:

Husk at få din nye campingvogn forsikret inden du afhenter den hos din forhandler. Det ville være trist der sker noget efter afhentning og du ikke har fået den forsikret inden afhentning.

Vær opmærksom på, at forsikringsselskaberne ofte, dækker ekstra udstyr op til kr. 10.000,-. Skal du have dækket for større beløb bør du aftale med dit forsikringsselskab.
Klik her og læs mere om forsikring af campingvogn og udstyr

Fejl/ mangler på campingvogn:

Nogle campingvogne har problemer køleskabet ikke kan være på gasdrift mens du køre med campingvognen, grundet flammen blæser ud under kørsel.
Sikre dig ved køb af campingvogn, at det i købsaftalen fremgår dit køleskab kan anvendes på gasdrift ved kørsel med campingvognen samt uden vinterafdækning monteret.
Klik her og læs mere om gasdrift i campingvogn
Klik her og læs mere om fejl og mangler på campingvogne

Tjekliste:

Nedenstående tjekliste indeholder et uddrag af de forhold du bør have med i dine overvejelser ved køb af campingvogn:
[ws_table id=”5″]


Køb campingvogn privat:

Efter at måtte konstaterer vi havde flyttet os hvad angår behov, og krav til campingvogn, og da vi havde besluttet samt overvejet, at campingvogn samt campinglivet stadig er den form for ferie vi ønsker fremadrettet, blev beslutningen taget – Vores ellers forholdsvis nye campingvogn skulle udskiftes til en lidt større campingvogn, dog ikke alt for stor, men skulle være af god kvalitet, og have alt den luksus man kan få.

Prisen havde vi også et loft på, så opgaven var ikke let, dels alle vores krav til kvalitet, pris m.v., men også vi jo havde en forholdsvis ny campingvogn som vi skulle sælge.
Beslutningen blev taget, og vi solgte vores campingvogn inden for en uge, og 2 dage efter hentede vi vores nye brugte campingvogn. Når du skal sælge bør du sætte prisen korrekt fra starten, og du kan lige så godt bide i det sure æble vedrørende værditab, til gengæld kan du glæde dig over, at du køber en ny campingvogn hvor sælger har bekostet evt. værditab.

Du kan sælge flere forskellige steder, se evt. dette link: Klik her og læs mere om salg af campingvogne

Vores campingvogn blev solgt uden batteri, mover efter aftale med køber – Udstyret blev flyttet over på den nye campingvogn.

Det er helt klart en fordel, at sælge din campingvogn privat, ligesom det er en fordel du køber privat. Dels fordi du får mere for din egen campingvogn ved privat salg, og dels fordi du køber din nye brugte campingvogn meget billigere privat – I vores tilfælde en besparelse på ca. kr. 50.000,- som vi skulle betale mere hos en forhandler.

Alt gik godt hvad angår aflevering af vores egen campingvogn, vi havde vasket, rengjort campingvognen, og afleverede campingvognen hos køber, hvor sammen gennemgik campingvognen for alle funktioner samt ud- og indvendigt. Til sidst ordnede vi papirerne samt betalingen som foregik kontant, og vi omregistrerede campingvognen sammen, således var campingvognen købers da vi forlod købers adresse. vi anvendte FDM´s slutseddel, og du kan via internettet omregistrerer campingvognen med det samme. Køber fik udleveret alle papirerne instruktionsbøger, gamle gastest, fugttest m.v..

Tjekke for restgæld/pant:
Inden vi købte den brugte/ nye campingvogn, aftalte vi en dag hvor vi kom hos sælger og gennemgik campingvognen, drøftede pris, udstyr som skulle medfølge o.s.v.. Vi spurgte sælger om der var gæld i campingvognen, og tog et billede af nummerpladen til brug for selv, at tjekke om der var pant/ gæld i campingvognen når vi kom hjem. Du kan tjekke om der er gæld i campingvognen via disse links:
Dette link er det rigtige idet oplysningerne opdateret først her:Klik her og læs mere om tjekke restgæld
Der kan gå 1-3 dage før denne hjemmeside er opdateret i forhold til ovenstående: Klik her og læs mere om tjekke restgæld

Det første link, er det rigtige som altid ville være opdateret først, men begge kan bruges.

Da vi fandt ud af vi ville købe campingvognen, og havde tjekket om der var tinglyst pant/gæld kontaktede vi sælger, og blev enige om pris samt medfølgende udstyr. Vi aftalte ligeledes vi anvendte FDM´s slutseddel, og vi ville udfylde det meste, og sende kopi til sælger om vi var enige.

Da vi var enige om pris, medfølgende udstyr, betalings form, hvilken slutseddel der skulle anvendes aftalte vi en dato for afhentning.
Da vi afhentede den brugte/ nye campingvogn foregik de samme ting, og vi anvendte også her FDM´s slutseddel. Husk at skrive alt det udstyr som medfølger ind i slutsedlen samt øvrige aftaler.

Da vi havde afhentet campingvognen hos sælger, kørte vi direkte forbi et dækcenter, og fik monteret 2 nye Michelin dæk monteret, og herefter direkte til synshallen, hvor den gik igennem syn uden bemærkninger.

Campingvogn ved at få skiftet dæk til Michelin Agilis :-)
Campingvogn ved at få skiftet dæk til Michelin Agilis 🙂

Hvad skal du huske inden du betaler sælger:

•Få registreringsattesten del 1 og del 2
•Tjekke at stelnummeret passer med det som står på registreringsattesten
•Du har fået alle papirer
•Du har fået minimum 2 stk. nøgler
•At lys ud- og indvendig virker, bremserne ikke har sat sig, alle funktioner virker

Vi aftalte med sælger vi ville omregistrerer campingvognen dagen efter.

Skriver denne artikel på vores første tur i vores nye brugte Kabe, hvor alt blev testet, centralvarme, vand båret gulvvarme, aircondition, indbygget radio/cd o.s.v…, og fandt ud af den har fabriks monteret batteri booster 🙂 .

Vi ser ingen grund til ikke, at købe hos en privat, og besparelsen er stor for lidt arbejde.

Vi tjekkede bla. følgende på campingvognen:

•Om der var buler i sider og på tag
•Om dækkene var slidt skævt, for så kunne noget tyde på den har en skæv aksel
•Om alt virkede – Herudover aftalte vi med sælger, at der var fyldt lidt vand på vognen samt en gasflaske ved afhentning hvor ville gennemprøve det hele, og forventede det hele virkede da sælger ikke havde oplyst andet
•Gennemgik campingvognen for evt. fugt, tjekkede hjørner, skabe ved hjulkasser, havde også en fugtmåler med, men det var faktisk ikke nødvendigt at bruge den, vi tjekkede et sted og alt var ok
•Om vinduerne kunne åbnes og lukkes
•Løftede op i tæppet for at se om der var skader på gulvet
•Tog et kig under campingvognen for evt. skader
•At det medfølgende udstyr var som aftalt omfang samt stand

Det var vist i store stræk hvad der blev tjekket.

 

Kabe Campingvogn

Nye indlæg

8100 SB 12 Zyklop Comfort skraldesæt

8100 SB 12 Zyklop Comfort skraldesæt

8100 SB 12 Zyklop Comfort skraldesæt, omskifterknap, 3/8″-tilslutning, metrisk, 16 dele Kvalitets arbejde udføres ofte bedst med kvalitets værktøj. De fleste som er blevet glade for deres værktøj ønsker ikke, at skifte til andet værktøj – Vi vælger kvalitets værktøj som holder og som sikre optimal udførsel af sit arbejde.  Den lette og robuste tekstilboks som

Læs mere »

Hvor sælger og køber du bedst Campingvogn, Autocamper, Udstyr m.v..

Hvor sælger og køber du bedst campingvogne, autocampere og udstyr ? Der var en gang hvor DBA (Den Blå Avis) samt Guloggratis var de foretrukne steder at købe og sælge. Facebook er blevet et populært inden for Køb og Salg, herunder bla. campingvogne, autocampere, teltvogne, udstyr blot for at nævne nogle. Vi har undersøgt marked,

Læs mere »
Bilferie Europa

Bilferie Europa

Bilferie Europa Bilferie Europa – Du bestemmer selv tempoet, ruten og ønskede oplevelser. Læs mere på www.bilferieeuropa.dk Deltag i Facebook gruppe Bilferie Europa (Facebook gruppe). Klik her Campingferie Campingferie Camping Østrig Læs mere → Blog Køre langt med Campingvogn – Gode råd Læs mere → Campingferie Camping Italien Læs mere → Campingferie Camping Polen Læs

Læs mere »

Outdoor Life – Camping Beklædning og Udstyr

Outdoor Life – Camping Beklædning og Udstyr Beklædning- og Udstyr – Fritidstøj og Udstyr til Camping og Fritid Tidligere Næste Artikler om Outdoor Life – Camping Beklædning og Udstyr Her kommer snart nyheder, artikler og test – Følg siden. Campingferie Camping Østrig Læs meree → Campingferie Camping Italien Læs meree → Campingferie Camping Polen Læs

Læs mere »
E&J 165Ah Lithium Batteri Heat_1

E&J 165Ah Lithium Batteri Heat

E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved batteri temperatur under 0 grader. Kvalitets E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved temperatur under 0 grader. Har indbygget BMS, er velegnet til Campingvogne/ Autocampere. Artiklen omhandler E&J 165Ah nyeste model Lithium batteri som bla. har bedre data end forrige E&J 165Ah

Læs mere »

Kompressor METABO POWER 180-5 W OF

METABO Kompressor til Camping Metabo Power 180-5 W OF er en lille effektiv og kompakt camping stempelkompressor til fleksibel anvendelse ved pumpning af Campingvogn dæk- og bildæk samt cykeldæk, rengøre enmer m.v.. Denne bærbar montagekompressor – ideel til alle slags opgaver inden for camping, bil samt i boligen til hæftning og sømning blot for at

Læs mere »


Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere




Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook Gruppe



Læs Mere


Summary
Article Name
Køb af Campingvogn
Description
Køb af Campingvogn
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top