12 volt mover og batteri 800x600

Optima Yellow Top batteri til campingvogn

Optima Yellow Top YTS 5.5 75 Ah monteret i Kabe campingvogn

Når du skal vælge batteri til din campingvogn og Mover, er der flere faktorer du bør overveje bla. kapacitet, pris, størrelse og vægt samt holdbarhed.

Det vil sige du skal vurderer hvor meget 12 volt skal du bruge, er det kun til Mover og lidt lys m.v., eller forventer du at kunne være uden strømtilslutning i f.eks 4-6 dage, og hvor meget vil du betale for dit udstyr, ofte hænger pris og kvalitet sammen.

Optima Yellow Top YTS 5,5 75 Ah
Optima Yellow Top YTS 5,5 75 Ah

Hvorfor Optima Yellow Top

Optima Yollow Top YTS 5,5 er et højtydende AGM batteri og imponerende cyklisk forbrug, med højkvalitetskraft og imponerende cyklisk forbrug samt med en lav intern modstand gives der en mere ensartet effekt og hurtigere genopladning, derfor er dette batteri perfekt til campingvogne. Dette batteri, og kan holde en høj spænding i hele afladningsfasen, og batteriet holder 12 volt næsten til 100% udløb – Du har således minimum 12 volt ved forbrug af batteriet til batteriet er næsten afladet.

Ligeledes har batteriet den egenskab, at der sker hurtig ind- og udladning, og batteriet kan tåle 100 % afladning. Ved hurtig indladning vil batteriet blivet opladet hurtigere end f.eks alm. blybatterier, og ved brug af meget strøm på kort tid som ved brug af mover, vil batteriet kunne leverer stor mængde strøm på kort tid, og minimum 12 volt ved forbrug af batteriet til batteriet er næsten afladet.

Batteriet tåler op til 15 gange flere rystelser, og har op til 3 x længere levetid.

Et OPTIMA batteri holder op til 2 gange længere end normale batterier og er 100% vedligeholdelsesfrit, hvilket betyder at f.eks 75 Ah i Optima batteri svarer til ca. 150Ah i forhold til traditionelle batterier. Vægt forskellen stor med traditionelle batterier med tilsvarende kapacitet. Ligeledes har batteriet ekstrem hurtig genopladning. Foruden den høje sikkerhed kan batteriet monteres i flere positioner.

Optima Yellow Top taber ca. 1 v, og er derfor egnet til at stå i længere tid uden der sker opladning, hvilket bla. er en fordel når campingvognen er sat i vinterhi.

Truma Mover anbefaler ligeledes man anvender Optima Yellow Top til installation af Truma Mover.

Vi har også anvendt Optima Yellow Top YTS 5.5. 75 Ah på vores forrige Kabe campingvogn, og har været meget tilfreds med dette batteri. Vi har på intet manglet strøm, og vores Truma SER mover har haft optimale betingelser for, at kunne flytte vores campingvogn.

Valget var derfor ved skift til anden model Kabe campingvogn, vi skulle naturligvis have et Optima Yellow batteri. Idet vi også valgte at få monteret en ny Truma XT mover, er det optimalt sammensætning (Mover og batteri). Se artikel vedrørende montering af Truma XT Mover: Montering af Truma XT Mover

Trume Mover XT
Truma Mover XT monteret og nyt Optima Yellow Top75 Ah er monteret.
/>optima 5,5

 

Ny Kvalitets batterilader

Victron Blue Smart IP67 batterilader til campingvogn er en proff. batterilader til den kræsne campist der ønsker en kvalitets batterilader som sikre dit batteri lang levetid, og som kan styres via
bluetooth med Victron Connect APP. Herudover er Victron Blue Smart IP67 uden blæser til køling af batterilader, derved undgår du blæserstøj.

•Link: Victron Blue Smart IP67 batterilader i campingvogn

Victron Blue Smart IP67 indvendige komponenter er støbt voks således er den ekstra sikret mod komponenter tager skade ved vibrationer og andre påvirkninger. Der er 5 års garanti på Victron Blue Smart IP67 batterilader.

 

Batterivagt – Forlæng levetiden på dit batteri

Nogle campister oplever deres batteri skal udskiftes efter blot få år, og det skyldtes ofte batteriet har været fuldt afladet, hvilket kan ødelægge et batteri som ikke er egnet til afladning.

Nogle kvalitets batterier kan bedre klare der sker fuldt afladning af batteriet. Med en batterivagt kan du uden strømtilslutning følge med via din smartphone/ipad hvor meget strøm m.v. batteriet har.

Vi har skiftet vores batteri sence ud med Victron Battery monitor BMV-712 Smart:
Victron Battery monitor BMV-712 Smart er kvalitet, og viser realtime nøjagtige oplysninger om dit batteri uanset om batterilader er tilsluttet strøm. Du kan altid se data om dit batteri fra Victron App, nemt og hurtigt. Glem alt om batteri sence som ikke måler lige så nøjagtigt, og har færre funktioner.
•Link: Victron Battery monitor BMV-712 Smart

Smart BMW 712
Smart BMW 712

Se relevante links:

•Link: Victron Blue Smart IP67 batterilader til campingvogn
•Link: Victron Battery monitor BMV-712 Smart – Forlæng levetiden på dit batteri
•Link: Vintersikre batteri i campingvogn
•Link: Mover batteri info.
•Link: Tilslutte 12 volt batteri i campingvogn.
•Link: Beskadigelse af batteri i campingvogn.
•Link: 12 volt ledninger/ sikringer.

Nye indlæg

E&J 165Ah Lithium Batteri Heat_1

E&J 165Ah Lithium Batteri Heat

E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved batteri temperatur under 0 grader. Kvalitets E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved temperatur under 0 grader. Har indbygget BMS, er velegnet til Campingvogne/ Autocampere. Artiklen omhandler E&J 165Ah nyeste model Lithium batteri som bla. har bedre data end forrige E&J 165Ah

Læs mere »

Kompressor METABO POWER 180-5 W OF

METABO Kompressor til Camping Metabo Power 180-5 W OF er en lille effektiv og kompakt camping stempelkompressor til fleksibel anvendelse ved pumpning af Campingvogn dæk- og bildæk samt cykeldæk, rengøre enmer m.v.. Denne bærbar montagekompressor – ideel til alle slags opgaver inden for camping, bil samt i boligen til hæftning og sømning blot for at

Læs mere »
Isabella Trolley

Isabella Trolley – Camping Transportvogn

Isabella Trolley – Camping Transportvogn Ingen grund til at slæbe på tunge ting med risiko for ryg problemer. Vi har undersøgt hvilken muligheder vi havde når vi bla. skal transporterer vores toilettank m.v.. Vi ønsker en holdbar camping løsning, og det blev Isabella Trolley som har mange fordele, herunder bla.:  Kan kører let og uhindret

Læs mere »
Isabella Mega Space Opbevaringstelt

Isabella Mega Space Opbevaringstelt

Isabella Mega Space Opbevaringstelt Vi har en sæson plads skal havde et kvalitets redskabstelt som er stabilt, med god plads og kan stå ude hele sæsonen – Vi har valgt Isabella Mega Space Opbevaringstelt. Opbevaringsteltet har fast og god udluftning i gavl samt 1 meter bred dør med lynlås i den anden gavl. Er med

Læs mere »
Glamping

Glamping – Glampister – Glamourøs Camping

Glamping – Glampister – Glamourøs Camping Glamping som betyder  ”glamourøs camping” er et populært begreb, og er blevet meget populært inden for de seneste ca. 10 år. Konceptet går ud på det vi kender fra luksusrejser, man kombinerer intimiteten og det naturnære fra campinglivet med komfort. Glamping har hurtigt vokset sig stort grundet det giver

Læs mere »
Teltonika RUTX50

Camping 5G Router TELTONIKA RUTX50

RUTX50 Kraftfuld Router med super hurtig 5G Campister vælger ofte almindelige routere som anvendes i boliger til camping, men er disse routere er ikke altid optimale til camping. Som kræsen campist ønsker vi en fremtidssikret kraftfuld 5G router – Vores valg blev TELTONIKA RUTX50 som er en 5G kraftfuld router som kan tilsluttes 12 volt som

Læs mere »
Summary
Article Name
Optima Yellow Top batteri til campingvogn
Description
Optima Yellow Top batteri til campingvogn
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top