Udskifte batterilader i en Kabe

Vi har efterfølgende valgt og installerer nedenstående batterilader:

Vi følger med udviklingen og lithiumbatterier er blevet populære, hvor batteriladere skal kune oplade lithium batterier – Vi anvender begge nedenstående som er top kvalitet.

Victron Blue Smart IP67 batterilader til campingvogn er en proff. batterilader til den kræsne campist der ønsker en kvalitets batterilader som sikre dit batteri lang levetid, og som kan styres via bluetooth med Victron Connect APP. Herudover er Victron Blue Smart IP67 uden blæser til køling af batterilader, derved undgår du blæserstøj.

Victron MultiPlus Batterilader og Inverter 12/1200/50-16 230V
Er optimal hvis du skal havde en inverter og en god batterilader som kan oplade alle type batterier herunder lithium.

Victron Blue Smart IP67 Batterilader 800x800

Victron Blue Smart IP67 batterilader 

Victron MultiPlus Batterilader og Inverter 12/1200/50-16 230V


Kabe – Udskiftning af batterilader:

Kabe har en fabriksmonteret 25A batterilader som i vores campingvogn lige pludselig ikke virkede mere – Var lidt skuffet over så kort levetid.

Udskifter du en batterilader i en nordisk vintercampingvogn som f.eks Kabe, skal du være opmærksom på, at en Kabe ikke har en 12 volt strømforsygning indbygget som i f.eks tysk produceret campingvogne (se nedenstående billeder):

Her ser du omformeren før der er åbnet ind til tilslutning af ledninger.

Vi valgte at udskifte til en Ctek M300 (25A), det vil sige samme størrelse som den fabriksmonteret 25A batterilader. I Kabe campingvogne oplader batteriladeren batteriet, og det er alene batteriet som forsyner campingvognens 12 volt.
Batteriet udsættes derfor for flere lade cyklus når spændingen er kommet under en bestemt spænding, hvilket er hårdt for batteri og batterilader.

Ved at vælge samme størrelse batterilader som den fabriksmontert 25A samt et godt batteri, kommer du ikke ud for laderen ikke kan følge med forbruget på batteriet. Vi har valgt et Optima Yellow Top 75 Amp, som er virkeligt godt batteri, og nok et af de mest optimale til mover brug.


NB. Klik på billede ved forstørrelse.

Sådan ser æsken ud i toppen:
Sådan ser æsken ud i toppen
Sådan ser æsken ud på bagsiden, hvor data er beskrevet:
Sådan ser æsken ud på bagsiden, hvor data er beskrevet
Her ser du batteriladeren inkl. fabriks monteret ringkabelsko samt Temperatursensor:
Her ser du batteriladeren inkl. fabriks monteret ringkabelsko samt Temperatursensor
Her ser du ringkabelsko markeret med + og - monteret - Bemærk at temperatursensor er monteret på + ledning ved batteriet:
Her ser du ringkabelsko markeret med + og – monteret – Bemærk at temperatursensor er monteret på + ledning ved batteriet
Færdig installation - Over batteriladeren ser du den fabriksmonteret batteribooster:
Færdig installation – Over batteriladeren ser du den fabriksmonteret batteribooster

Temperatursensor er som du kan se monteret ved batteri + pol, og forbedre ladningen af batteriet, fordi temperatursensoren justerer automatisk ladespændingen, hvis temperaturen afviger fra +25 grader. En høj temperatur sænker spændingen, og frosttemperaturer håndteres ved hjælp af højere spænding.

M300 er en fuldautomatisk 8-trins oplader, der leverer 25A, og er ideel til batterier mellem 40 Ah og 500 Ah.

M300 (25A) analyserer, om batteriet kan acceptere og bevare opladningen, den fjerner skadelige blysulfatkrystaller og giver en effektiv opladning og skifter automatisk til sikker vedligeholdelsesopladning, når batteriet er fuldt opladet.

Den praktiske Recond-mode genetablerer batteriet efter dybe afladningscyklusser, som kan forekomme.

Kvaliteten på ladespænding og ladestrøm er meget vigtig.
En høj strømripple opvarmer batteriet og bevirker, at den positive
elektrode ældes. En høj spændingsripple kan skade andet udstyr, der er tilsluttet til batteriet. Batteriladere fra CTEK producerer en
meget ren spænding og strøm med lav strømripple.
Afbrydelser og ripple fra spænding og strøm kan ødelægge følsomt udstyr, som er tilsluttet batteriet.

IP44-klassificering betyder, at Ctek M300 er godkendt til udendørs brug.
Den genererer ikke skadelige galvaniske ladninger, er fuldt beskyttet mod at producere spænding, der kan skade de elektroniske dele, og den er udviklet til sikker opladning: gnistfri, polaritetsbeskyttet og kortslutningsbeskyttet. M300 leveres med fem års garanti.

Eyelet M10 (10,4 mm)
Tempsensor på kabel.

Data vedrørende M300:
Data vedrørende M300 (25A)

Ovennævnte Ctek M300 (25A) batterilader blev installeret sammen med nyt Optima Yellow Top 75 Ah som vist på nedenstående billede.
Optima Yellow Top batteriet kan holde en høj spænding i hele afladningsfasen, og holder spændningen 12 volt næsten til 100% udløb – Du har således minimum 12 volt ved forbrug af batteriet til batteriet er næsten 100% afladet. Herudover har batteriet den egenskab, at der sker hurtig ind- og udladning, og batteriet kan tåle 100 % afladning.

Med Optima Yellow Top batteri installeret har du et kvalitets kraftværk som samtidig er det bedste batteri til Mover brug. Suppleret med en god batterilader som f.eks Ctek M200 15A eller M300 25A, har du kvalitet, stabilitet og lang levetid.

• Optima Yellow Top batteri egenskaber medføre batteriet på f.eks 38 Ah, svarer til et alm. batteri på ca. 75 Ah, og 75 Ah svarer til ca. 150 Ah batteri.
• Batteriet tåler op til 15 gange flere rystelser.
• Op til 3x længere levetid.
• Optima Yellow Top taber ca. 1 v, og er derfor egnet til at stå i længere tid uden der sker opladning, hvilket bla. er en fordel når campingvognen er sat i vinterhi.
• Der er fabriksmonteret 4 meter kabel monteret med ringelkabelsko, du har således muligheder for at placeres batteriladeren ca. 4 meter fra batteriet

Den fabriksmonteret 25A mascot batterilader, kan ikke måle sig med Ctek batterilader kvalitet.

Mascot 25A batterilader som var fabriksmonteret i Kaben
Mascot 25A batterilader som var fabriksmonteret i Kaben

Den fabriksmonteret 25A mascot batterilader havde også temperatursensor, men den var placeret på selve batteriladeren som var placeret op af centralvarmen, det er absolut ikke optimalt for så måler den temperaturen ud fra centralvarmen radiatoren når man har varme på campingvognen, og ikke ved batteriet.

Ctek´s batterilader temperatursensor kan placeres ved selve batteriet på f.eks + pol, således måles temperaturen ved selve batteriet som er det korrekte. Mascot batteriladeren er ikke med fabriksmonteret ringkanelsko, det vil sige du skal selv til at klippe de monteret clamps af og monterer ringkabelsko for fastmontering.
Mascot laderen var ligeledes ikke med IP44-klassificering som betyder, at den er godkendt til udendørs brug.

Den fabriksmonteret Mascot batterilader har kun 3 trin opladningscyklus, hvor Ctek har 8 trin, fuldautomatisk opladningscyklus samt RECOND: Genetablering af kraftigt afladte batterier.
Ingen tvivl om udskiftning af batteriladeren til Ctek er et godt valg i forhold til den fabriksmonteret Mascot.

75 Amp Optima Yellow Top batteri:

img_4815
Ovennævnte Optima Yellow Top batteri 55 Ah og 75 Ah kan bla. købes hos Thansen.

Link: Læs mere om “batteri lav vægt”


Fejlsøgning af batterilader:

Hvis din Mover ikke virker, der ikke er strøm på batteriet eller der ikke er nok volt på batteriet, kan du prøve følgende fejlsøgning:
[ws_table id=”29″]

Se billede (Digital multimeter):
Multimeter

Med et digital multimeter kan du undersøge om din campingvogns batteri, batterilader, Mover har korrekt spænding m.v. samt tjekke om der er strøm i din bil 13 pol stik m.v.. – Et godt stykke værktøj (set til kr. 69,50 – Hos onkel nyborg).


Victron Battery monitor BMV-712 Smart er kvalitet, og viser realtime nøjagtige oplysninger om dit batteri uanset om lader er tilsluttet strøm. Du kan altid se data om dit batteri fra Victron App, nemt og hurtigt. Glem alt om batteri sence som ikke måler lige så nøjagtigt, og har færre funktioner.

Se artikel via dette link: Victron Battery monitor BMV-712 Smart

Victron Battery monitor BMW-712 Smart
Victron Battery monitor BMW-712 Smart

Kabe Snak

Facebook gruppe: Kabe Snak

Kabe Snak er for alle som har en Kabe Campingvogn eller Autocamper – Er dog også for dig som overvejer Kabe, ligesom du måske gerne vil følge med fordi du overvejer Kabe 🙂 .
Gruppen er ikke kommerciel, er tiltænkt vi kan drøfte alt vedrørende Kabe Campingvogne og Autocampere.
Køb og Salg af Kabe Campingvogne og Autocampere med tilhørende udstyr er tilladt.

•Link: Kabe Snak

Kabe Snak


Du kan med fordel læse følgende links:

• Link: Tilslutte batteri i campingvogn

• Link: 12 volt fra bil

• Link: Batteri info.

12 volt ledninger og sikringer

• Link: Vinterklargøring af batteri


Nye indlæg

Hvor sælger og køber du bedst Campingvogn, Autocamper, Udstyr m.v..

Hvor sælger og køber du bedst campingvogne, autocampere og udstyr ? Der var en gang hvor DBA (Den Blå Avis) samt Guloggratis var de foretrukne steder at købe og sælge. Facebook er blevet et populært inden for Køb og Salg, herunder bla. campingvogne, autocampere, teltvogne, udstyr blot for at nævne nogle. Vi har undersøgt marked,

Læs mere »
Bilferie Europa

Bilferie Europa

Bilferie Europa Bilferie Europa – Du bestemmer selv tempoet, ruten og ønskede oplevelser. Læs mere på www.bilferieeuropa.dk Deltag i Facebook gruppe Bilferie Europa (Facebook gruppe). Klik her Campingferie Campingferie Camping Østrig Læs mere → Blog Køre langt med Campingvogn – Gode råd Læs mere → Campingferie Camping Italien Læs mere → Campingferie Camping Polen Læs

Læs mere »

Outdoor Life – Camping Beklædning og Udstyr

Outdoor Life – Camping Beklædning og Udstyr Beklædning- og Udstyr – Fritidstøj og Udstyr til Camping og Fritid Tidligere Næste Artikler om Outdoor Life – Camping Beklædning og Udstyr Her kommer snart nyheder, artikler og test – Følg siden. Campingferie Camping Østrig Læs meree → Campingferie Camping Italien Læs meree → Campingferie Camping Polen Læs

Læs mere »
E&J 165Ah Lithium Batteri Heat_1

E&J 165Ah Lithium Batteri Heat

E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved batteri temperatur under 0 grader. Kvalitets E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved temperatur under 0 grader. Har indbygget BMS, er velegnet til Campingvogne/ Autocampere. Artiklen omhandler E&J 165Ah nyeste model Lithium batteri som bla. har bedre data end forrige E&J 165Ah

Læs mere »

Kompressor METABO POWER 180-5 W OF

METABO Kompressor til Camping Metabo Power 180-5 W OF er en lille effektiv og kompakt camping stempelkompressor til fleksibel anvendelse ved pumpning af Campingvogn dæk- og bildæk samt cykeldæk, rengøre enmer m.v.. Denne bærbar montagekompressor – ideel til alle slags opgaver inden for camping, bil samt i boligen til hæftning og sømning blot for at

Læs mere »
Isabella Trolley

Isabella Trolley – Camping Transportvogn

Isabella Trolley – Camping Transportvogn Ingen grund til at slæbe på tunge ting med risiko for ryg problemer. Vi har undersøgt hvilken muligheder vi havde når vi bla. skal transporterer vores toilettank m.v.. Vi ønsker en holdbar camping løsning, og det blev Isabella Trolley som har mange fordele, herunder bla.:  Kan kører let og uhindret

Læs mere »


Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Udskifte batterilader i en Kabe
Article Name
Udskifte batterilader i en Kabe
Description
Udskifte batterilader i en Kabe
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top