Victron SmartSolar 800x600

Victron SmartSolar MPPT 75/10

SmartSolar MPPT 75/10

En soloplader opsamler energi fra dine solcellepaneler og lagrer den i dine batterier. SmartSolar optimerer denne energihøst intelligent ved hjælp af den nyeste og hurtigste teknologi for at opnå fuld opladning på kortest mulig tid. SmartSolar vedligeholder batteriets sundhedstilstand og forlænger dermed dets levetid.

SmartSolar opladningskontrol vil endda genoplade et svært afladt batteri. Den kan fungere med en batterispænding så lav som 0 Volt, forudsat at cellerne ikke er permanent beskadiget med sulfat eller andet.

MPPT: Ultrahurtig maksimal power point sporing

Som følge af konstant overvågning af spændingen og udgangsstrømmen på dine solcellepaneler sikrer MPPT-teknologien, at den sidste dråbe strøm bliver skyllet ud af dine paneler og høstet til lagring. Fordelen ved denne metode er særlig iøjnefaldende, når himlen er delvist overskyet, og lysets styrke ændrer sig uafbrudt.

Fjernovervågning og kontrol

Du kan fjernstyre og overvåge de mange funktioner på din SmartSolar MPPT oplader med indbygget Bluetooth ved at parre den med din smart-telefon eller anden enhed via VictronConnect. 

Belastningsudgang

Den intelligente funktion for belastningsudgangen forhindrer skader, der skyldes, at batterierne er kørt ‘flade’. Du kan konfigurere den spændingsværdi, hvor SmartSolar afbryder en belastning og dermed forhindrer, at batterierne drænes for meget. Og nu kommer så det smarte: SmartSolarvil forsøge at genoplade til 100 % hver dag. Hvis det ikke er muligt, eksempelvis i perioder med dårligt vejr, øger den frakoblingsspændingen hver dag, indtil det lykkes. Denne funktion kalder vi for BatteryLife, fordi den opretholder sundhedstilstanden og forlænger levetiden af batteriet.

Bluetooth Smart indbygget
Den trådløse løsning til opsætning, overvågning, opdatering og synkronisering af SmartSolar Charge Controllers.
VE.Direct – Til en kablet dataforbindelse til en Color Control GX, andre GX-produkter, pc eller andre enheder

Ultrahurtig Maximum Power Point Tracking (MPPT)
Især i tilfælde af en overskyet himmel, når lysintensiteten ændrer sig konstant, vil en ultrahurtig MPPT-controller forbedre energien
høst med op til 30 % sammenlignet med PWM-laderegulatorer og med op til 10 % sammenlignet med langsommere MPPT-regulatorer.

Indlæs output
Overafladning af batteriet kan forhindres ved at tilslutte alle belastninger til belastningsudgangen. Belastningsudgangen vil afbryde belastningen
når batteriet er blevet afladet til en forudindstillet spænding (48 V model: interface med et relæ).
Alternativt kan en intelligent batteristyringsalgoritme vælges: se Batterilevetid.
Belastningsudgangen er kortslutningssikker.

Batterilevetid: intelligent batteristyring
Når en solcelleladeregulator ikke er i stand til at genoplade batteriet til sin fulde kapacitet inden for en dag, er resultatet ofte, at
batteriet vil konstant skifte mellem en ‘delvist opladet’ tilstand og ‘slut af afladning’-tilstand. Denne driftsform (nr
regelmæssig fuld genopladning) vil ødelægge et bly-syre-batteri inden for uger eller måneder.
Batterilevetidens algoritme vil overvåge batteriets ladetilstand og om nødvendigt øge belastningen en smule dag for dag
afbryde niveauet (dvs. afbryde belastningen tidligere), indtil den høstede solenergi er tilstrækkelig til at genoplade batteriet til næsten
fuld 100 %. Fra det tidspunkt og fremefter vil belastningsafbrydelsesniveauet blive moduleret, så der opnås en næsten 100 % genopladning ca.
en gang hver uge

Indstillinger via VictronConnect-appen
VictronConnect-appen kan bruges til at ændre alle solopladerindstillinger og kan bruges til at opdatere firmwaren.

SmartSolar 75/10 Data

Smart Battery Sense - Optimering af SmartSolar samt forbedret batterlevetid

Smart Battery Sense er en trådløs batterispændings- og temperaturføler til Victron MPPT-solopladere. Ved måling af spænding og temperatur oplades batterierne bedre, opladningseffektiviteten øges, og batteriets levetid forlænges.

Victron Smart Battery Sense er udstyret med en batteritemperatursensor, som er meget vigtig ved opladning. Batteritemperaturdata bruges til at justere ladespændingen. Kolde batterier kræver en højere ladespænding og varme batterier kræver en lavere ladespænding.

Specielt til lithiumsystemer er denne sensor et rigtigt “must have” – Fordi LiFePO4-batterier ikke skal oplades, hvis de er for kolde < 0 grader.

Sikker opladning af lithiumbatteri med temperatur ved eller under frysepunktet 
Opladning af lithiumbatterier < 0 grader forårsager permanent skade på cellerne.
Smart Battery Sense sammen med SmartSolar forhindrer risiko ved opladning af (for) kolde lithiumbatterier/batterier < 0 grader. Smart Battery Sense sikre SmartSolar lukker for indladning når “batteriets temperatur” kommer under 5 grader.

BatteriSense 800x600

Forbedrer batteriopladning

Når spændingen måles ved batteribankens terminaler, undgås fejl som følge af spændingstab på grund af ledningsmodstand, og derved garanteres en korrekt ladespænding.

Hvad angår blyakkumulatorer anvendes data om batteritemperaturen til at justere værdierne af ladespændingen: kolde batterier kræver en højere ladespænding, hvorimod varme batterier kræver en lavere ladespænding. Hvad angår lithiumbatterier anvendes temperaturdata til at deaktivere opladning, når de er for kolde: opladning af lithiumbatterier i nærheden af eller under frysepunktet forårsager permanent skade på cellerne.

Ingen ledninger

Forbindelsen mellem Smart Battery Sense og en eller flere solopladere er trådløs: Den benytter VE.Smart Network – en trådløs teknologi, der er baseret på Bluetooth Smart.

Rent, enkelt – intelligent

Installationen foretages enkelt, hurtigt og uden tilsmudsning. Forbind enhedens to ringklemmer til batteriets terminaler og tilslut Smart Battery Sense-enheden direkte til selve batteriet ved hjælp af den selvklæbende strimmel.

Tilslutning ved batteri når man anvender 2 stk. SmartSolar MPPT - Hvad gør man:

Vi monterer en Victron SmartSolar MPPT 75/10 som kun er lader til WATTSTUNDE WS150 EFX-HV  Solarpanel Flexible 150W. 

Vi har således to stk. Victron SmartSolar MPPT – En til det eksisterende solcelleanlæg på 220W i serie, og nu en til det nye WATTSTUNDE solpanel.

Vores to Victron SmartSolar MPPT vil nu begge oplade vores batteri fra de to separate solcelleanlæg, og med optimal opladning .

Test/Konklusion -

Vi har kort testet WATTSTUNDE solpanel, og er positivt overrasket over hvor effektivt det er. Vi tester hen over året 2023 og ser resultaterne med varme skygge o.s.v…

Wattstunde 150W semi fleksible solpanel 800x600
Wattstunde flexibel solpanel

Resultat af en kort test den 15. marts 2023:

Victron SmartSolar 800x600

YouTube - Victron SmartSolar 75/10

YouTube - WATTSTUNDE WS150 EFX-HV Marine Solarpanel Flexible 150W

Læs artikel om WATTSTUNDE WS150 EFX-HV Marine Solarpanel Flexible 150W

Wattstunde 150W semi fleksible solpanel 800x600

Deltag i Facebook Gruppen: Solceller Camping

Solceller mange Rosenholm Camping

Solceller Camping - Optimal effekt (ikke færdig pakkesæt)

Man får ikke altid det mest optimale solcelleanlæg som færdigpakkesæt Vi har nu både 12 volt og 230 volt strøm fra vores solcelleanlæg uden tilslutning af 230 volt strøm – Vi er blevet endnu mere frie- og uafhængige campister som frit kan vælge pladser.

Læs artikel via nedenstående link 

Solceller Camping - Læs artikel

Solceller Camping - Facebook gruppe

WATTSTUNDE 150W - Læs artikel

Summary
Victron SmartSolar MPPT 75/10
Article Name
Victron SmartSolar MPPT 75/10
Description
MPPT: Ultrahurtig maksimal power point sporing
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top