olceller Camping 800x600

Solceller til Campingvogn og Autocamper

Solcelleanlæg på vores Campingvogn - Optimal effekt (Ikke færdig pakkesæt)

Vi vil her vise vores samlet solcelleanlæg – Læs mere om vores solcelleanlæg via nedenstående links til artikler og YouTube.

Man får ikke altid det mest optimale solcelleanlæg som færdigpakkesæt.

Vi har monteret solcellepaneler på vores campingvogn, og har sammensat et komplet solcelleanlæg. Vi har nu både 12 volt og 230 volt strøm fra vores solcelleanlæg uden tilslutning af 230 volt strøm – Vi er blevet endnu mere frie- og uafhængige campister som frit kan vælge pladser, herunder også pladser uden strømtilslutning. 

Vi har disponeret vores solcelleanlæg således vi opnår god kvalitet, 5 års garanti, høj effekt vedrørende opladning fra solpanelerne samt den optimal disponering af solpaneler på taget. 

Planlægning samt god disponering giver ofte det bedste resultat med optimal ydelse, således man ikke bagefter finder ud af man ikke kan udvide solcelleanlægget uden man skal foretage for store ændringer med omkostninger til følge.

Fordelen ved at havde flere solpaneler i serie er vi opnår mere effektivitet fra vores solpaneler idet spændingen hæves på solside. Vi opnår således længere tid opladning om morgen samt om aften, som til sammen giver os bedre effektivitet fra solcellerne.

Solcellepaneler på vores campingvogn - Optimal effekt, vi har selv valgt vores solcelleanlægs (Ikke færdig pakkesæt)

Vi har monteret solcellepaneler på vores campingvogn med tilhørende udstyr for optimering til solcelleanlæg.

Vi har selv disponeret vores anlæg ligesom vi opnår god produkt garanti, bedste effekt vedrørende opladning fra solpanelerne samt den korrekte disponering af solpaneler på taget. Man får ikke altid det mest optimale solcelleanlæg som færdigpakkesæt.

Fordelen ved at havde flere solpaneler i serie er vi opnår mere effektivitet fra vores solpaneler idet spændingen hæves på solside. Vi opnår således længere tid opladning om morgen samt om aften, som til sammen giver os bedre effektivitet fra solcellerne.

Læs mere i nedenstående artikler.

Facebook Gruppe - Solceller Camping

Deltag i vores populære facebook gruppe om solceller til camping – Klik på link knap og deltag.

Valg af solpaneler

Se artikel med vores valg af solpaneler samt dimensionering, og hvilken ting du bør være opmærksom på.

olceller Camping 800x600

Solcellepaneler på campingvogn - Optimal effekt (ikke færdig pakkesæt)

YouTube - Smarte stik til solcellepanele

Vores udstyr i magasin

Solcelleanlæg samlet 800x600

Solpanel beslag fra SOLARA til campingvogn samt Testet og Sikker limning

SOLARA ABS-mounting spoilers

Der findes mange beslag til montering af solpaneler på taget af campingvogne og autocampere.
Vi har valgt SOLARA  som er Tysk produceret beslag udført i holdbart ABS materiale som er et kvalitetsprodukt.
Solpanel beslagene kan købes hos SOLARA  i flere modeller, herunder hjørnebeslag eller beslag som er tilpasset bredden på dit solpanel.

YouTube - Solpanel beslag til Campingvogn samt Testet og Sikker limning

Victron SmartSolar MPPT - Oplader solcelleanlæg

SmartSolar MPPT er en soloplader som opsamler energi fra dine solcellepaneler og lagrer den i dine batterier.
SmartSolar optimerer denne energimængde intelligent ved hjælp af den nyeste og hurtigste teknologi for at opnå fuld opladning på kortest mulig tid. SmartSolar vedligeholder batteriets sundhedstilstand og forlænger dermed dets levetid.

YouTube - Victron SmartSolar charge controller MPPT

Smart Battery Sense long range (up to 10m)

Victron Smart Battery Sense Long Range er en trådløs batterispændings- og temperatursensor til AGM, GEL og Lithium (LiFePO4) batterier og beregnet til Victron MPPT solcelleopladere. Data/information fra Battery Sense gør det muligt at oplade batterierne bedre, og opladningseffektiviteten øges. Dette gavner batteriernes levetid.

Har du lithium batteri – Kan du læse om fordelene med denne Smart Battery Sense.

Batterilader og Inverter - Victron MultiPlus 12/1200/50-16 230V

Victron MultiPlus 12/1200/50-16 230V fordi den både har batterilader og inverter indbygget, og man opnår nogle gode smarte funktioner ved det er samlet i et uden at gå på kompromis med funktioner og kvalitet.

Vi ønsker at kunne få 230 volt fra campingvognens batteri, og denne ren sinus kvalitets inverter og batterilader som har mange funktioner, ligesom den oplade flere forskellige typer batterier herunder lithium batterier.
Vi har i mange år anvendt Victron Blue Smart IP67 batterilader på vores batterier herunder også lithium batterier, og med vores valg af  Victron MultiPlus 12/1200/50-16 230V får vi samme gode kvalitets batterilader.

Victron MultiPlus 12/1200/50-16 giver op til 2400w i peak effekt og lader med op til 50Ah.

YouTube - Victron MultiPlus Batterilader og Inverter 12/1200/50-16 230V (Batterilader og inverter i et)

Victron VE. BUS Smart- Dongel

VE.Bus Smart-donglen er en Bluetooth Smart-aktiveret VE.Bus-grænseflade med batteritemperatur- og spændingsføling. Den kommunikerer systemoplysninger direkte til din smartphone – ved hjælp af den gratis VictronConnect-app  og du kan anvende funktionerne på din smartphone tablet, Ipad, vi har valgt denne løsning.

SmartShunt 500A/50mV

En SmartShunt er et vigtigst udstyr hvis man vil være selvforsynende med strøm. Har man ikke en Smart Shunt er det meget svært og næsten umuligt, at holde styr på, hvor meget strøm der er tilbage på batteriet eller batterierne.

YouTube - Victron SmartShunt 500A/50mV

Topband Lithium batteri 96Ah til Campingvogn med app overvågning (HEAT) - Kan oplades ved temperatur under 0 grader.

Topband 96Ah (HEAT) Lithium Batteri 12 volt har indbygget bluetooth overvågning og varme element (HEAT).
Lithium batteriet har indbygget varme, som sikre der ikke sker indladning på batteriet før batteri cellerne har en temperatur på over 0 grader – Det giver en stor frihed og sikkerhed idet du ikke har risiko for at ødelægge dit batteri som andre batterier der ikke varme element (HEAT), og er derfor egnet til anvendelse hele året, uden at skulle foretage sig noget om vinteren fordi temperaturen komme ned under 0 grader.

YouTube - Topband Lithium batteri 12 volt 96Ah til Campingvogn med app overvågning samt HEAT - Kan oplades ved temperatur under 0 grader

Batteri Booster til campingvogn - Victron Orion DC/DC converter 12v 9A

Victron Orion DC/DC converter 12v 9A er en (batteri booster) som er egnet til campingvogne, så der opnås tilstrækkelig spænding til batteriopladning selv med lange kabler. Justerbar udgangsspænding gør det muligt at bruge Victron Orion som batterilader til alle typer batterier herunder også lithium batterier.

GlobalLink 520

GlobalLink 520 er den netværksuafhængige energiløsning – uden at være offline! I de første 5 år giver enheden dig en 4G-LTE-M-forbindelse til alle Victron Energy Direct-aktiverede enheder uden månedlige gebyrer eller abonnementer. Med en GlobalLink 520 kan du aflæse data fra dit system.

Hvorfor installerer solcelleanlæg ?

Når du køber solcelleanlæg, skal du tage stilling til mange ting. Solcelleanlæg er typisk til campisten som ønsker, at være uafhængig af strøm fra campingpladserne. Installer man solcelleanlæg skal man være klar over der ville være nogle begrænsninger i forhold til hvis man har fast strøm tilsluttet campingvognen.

Solcelleanlæg på en campingvogn er blevet populært, og der er sket stor udvikling især med større effekt ved brug af MTTP Solar lader som er op til 30 % mere effektive og er lynhurtige. Solcelleanlæg sammen med et lithium batteri gør det til et effektivt solcelleanlæg hvor du kan værende selvforsynende med både 12 volt og 230 volt.

Vi har monteret solcellepaneler på vores campingvogn, og har sammensat et komplet solcelleanlæg. Vi har nu både 12 volt og 230 volt strøm fra vores solcelleanlæg uden tilslutning af 230 volt strøm – Vi er blevet endnu mere frie- og uafhængige campister som frit kan vælge pladser, herunder også pladser uden strømtilslutning. 

Fordelen ved at havde flere solpaneler i serie er vi opnår mere effektivitet fra vores solpaneler idet spændingen hæves på solside. Vi opnår således længere tid opladning om morgen samt om aften, som til sammen giver os bedre effektivitet fra solcellerne.

Hvad kan du gøre for at begrænse brug af strøm, her er nogle input:

• Køleskabet kan stilles på gasdrift
• Den elektriske vandvarmer kan udskiftes til gas
• Koge vand til kaffen via gasblus
• Udskift dine lyskilder til LED

Hvor stort solcelleanlæg bør du installerer?:

Hvilken størrelse solcelleanlæg du skal bruge, afhænger af dine behov samt ønsker. Nedenstående viser nogle vejledende eksempler på størrelse samt kapacitet af et solcelleanlæg, hvis du ønsker ca. 2 dages strøm fra solcelleanlægget uden sol:
• Solcelleanlæg 200Wh (50Wp), Kapacitet til 3 x lys, mobiltelefonoplader eller TV.
• Solcelleanlæg 350Wh (90Wp), Kapacitet til 4 x lys, computer, TV og mobiltelefonoplader.
• Camping solanlæg 500Wh (140Wp), Kapacitet til 4 x lys, køleskab, computer, TV og mobiltelefonoplader

Ønsker du ikke at havde solceller monteret på taget, findes der kuffertmodeller (Sammenklappelig solcelle med indbygget lader).

Når du køber solcelleanlæg medfølger der typisk gode vejledninger og tegninger til hvordan man skal monterer solcelleanlægget, hvorfor de fleste med lidt snilde selv kan monterer et solcelleanlæg.

NB. Husk du ikke bør ”blande” batterier, de skal være af samme type, størrelse og alder.

For at få 230 volt skal du bruge en inverter:

Ren Sinus Invertere omformer batteriets 12 eller 24vDC til vekselstrøm (f.eks. 230vAC/50Hz), således at du kan bruge 230v udstyr på steder, hvor der ikke er 230v til rådighed.

Der findes mange invertere på marked, og til forskellige priser. Prisen afhænger af mærke samt hvilken størrelser Inverter du køber.

Mange invertere er i dag er, hvor jævnstrømmen konverteres ved højfrekvens, udrettes igen og derefter laves til 50 Hz vekselstrøm. Derved sparer man en stor tung transformer og får et kompakt, let og billigt apparat.

Modified-sinus-inverter, tilnærmet sinuskurve, er til det mindre krævende udstyr, som ikke kræver helt ren sinuskurve.

Forskellen mellem ren sinuskurve og de mere almindelige modificeret sinus bølge invertere er, at ren sinus invertere er mere universelle på grund af den rene bølge output. Nogle følsomme el apparater kan ikke arbejde med de fælles modificeret sinus bølge invertere, og vil give interferenser eller vil ikke fungerer. Ren sinus invertere giver også bedre lyd og billede ved lyd-og video-enheder.

Du bør vælge en sinus inverter idet den klarer at blive overbelastet i de tilfælde du ønsker, at bruge flere forskellige apparater samt nye apparater i fremtiden uden problemer. Nogle invertere er forsynet med en standby-funktion, som automatisk detekterer hvis man tænder for et forbrugsapparat. Standby funktionen sørger automatisk for at inverteren ikke bruger strøm når du slukker for dit udstyr – du skal således ikke hele tiden huske på, at slukke inverteren, det gør den selv.

NB. Du kan naturligvis også anvende en inverter uden at havde solcelleeanlæg, det kræver du har et godt batteri i campingvognen.

Victron multiplus

Hvordan ser økonomien ud – Er det investeringen værd?:

Uafhængigheden af landstrøm er for mange et must ved camping, men den er ikke gratis. Mange har forkerte forventninger til hvad de kan med et solcelle anlæg, eller manglende viden.

Økonomien samt om det er investeringen værd er svært at svare på, det afhænger af flere faktorer. F.eks hvor tit bruger du din campingvogn, ønsker køber af din brugte vogn at havde solcelleanlæg på campingvognen o.s.v…

Et solcelleanlæg er en langtidsinvestering, så vælg produkter fra virksomheder, hvor du kan stole på, at de også er her i morgen.

Solceller placeret vandret - Ydelse i Danmark

Facebook Gruppe - Solceller Camping

Deltag i vores populære facebook gruppe om solceller til camping – Klik på link knap og deltag.

Solceller til Campingvogn og Autocamper - Fleksibel tynde solpaneler (Fordele & Ulemper)

Kort holdbarhed samt mindre effekt i forhold til alu ramme solpaneler – Læs mere.

Abonner på vores YouTube kanel

Abonner på vores YouTube – Vær med på de første nyheder og videoer

Bilferie Europa

Bilferie Europa

Bilferie Europa Bilferie Europa – Du bestemmer selv tempoet, ruten og ønskede oplevelser. Læs mere på www.bilferieeuropa.dk Deltag i Facebook gruppe Bilferie Europa (Facebook gruppe). Klik her

Læs mere »
Autocamper info

Autocamper Info

Autocamper Info Camper info- Drømmer du om friheden der følger med en autocamper – Autocamper giver dig ubegrænset frihed til at opleve dit ultimative feriemål.  Læs mere på www.camperinfo.dk Klik her

Læs mere »

Outdoor Life – Camping Beklædning og Udstyr

Outdoor Life – Camping Beklædning og Udstyr Beklædning- og Udstyr – Fritidstøj og Udstyr til Camping og Fritid Tidligere Næste Artikler om Outdoor Life – Camping Beklædning og Udstyr Her kommer snart nyheder, artikler og test – Følg siden. SummaryArticle NameOutdoor Life – Camping Beklædning og UdstyrDescriptionBeklædning og Udstyr til Outdoor Life – Fritidstøj og

Læs mere »
E&J 165Ah Lithium Batteri Heat_1

E&J 165Ah Lithium Batteri Heat

E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved batteri temperatur under 0 grader. Kvalitets E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved temperatur under 0 grader. Har indbygget BMS, er velegnet til Campingvogne/ Autocampere. Artiklen omhandler E&J 165Ah nyeste model Lithium batteri som bla. har bedre data end forrige E&J 165Ah

Læs mere »

Kompressor METABO POWER 180-5 W OF

METABO Kompressor til Camping Metabo Power 180-5 W OF er en lille effektiv og kompakt camping stempelkompressor til fleksibel anvendelse ved pumpning af Campingvogn dæk- og bildæk samt cykeldæk, rengøre enmer m.v.. Denne bærbar montagekompressor – ideel til alle slags opgaver inden for camping, bil samt i boligen til hæftning og sømning blot for at

Læs mere »
Isabella Trolley

Isabella Trolley – Camping Transportvogn

Isabella Trolley – Camping Transportvogn Ingen grund til at slæbe på tunge ting med risiko for ryg problemer. Vi har undersøgt hvilken muligheder vi havde når vi bla. skal transporterer vores toilettank m.v.. Vi ønsker en holdbar camping løsning, og det blev Isabella Trolley som har mange fordele, herunder bla.:  Kan kører let og uhindret

Læs mere »
Isabella Mega Space Opbevaringstelt

Isabella Mega Space Opbevaringstelt

Isabella Mega Space Opbevaringstelt Vi har en sæson plads skal havde et kvalitets redskabstelt som er stabilt, med god plads og kan stå ude hele sæsonen – Vi har valgt Isabella Mega Space Opbevaringstelt. Opbevaringsteltet har fast og god udluftning i gavl samt 1 meter bred dør med lynlås i den anden gavl. Er med

Læs mere »
Glamping

Glamping – Glampister – Glamourøs Camping

Glamping – Glampister – Glamourøs Camping Glamping som betyder  ”glamourøs camping” er et populært begreb, og er blevet meget populært inden for de seneste ca. 10 år. Konceptet går ud på det vi kender fra luksusrejser, man kombinerer intimiteten og det naturnære fra campinglivet med komfort. Glamping har hurtigt vokset sig stort grundet det giver

Læs mere »
Teltonika RUTX50

Camping 5G Router TELTONIKA RUTX50

RUTX50 Kraftfuld Router med super hurtig 5G Campister vælger ofte almindelige routere som anvendes i boliger til camping, men er disse routere er ikke altid optimale til camping. Som kræsen campist ønsker vi en fremtidssikret kraftfuld 5G router – Vores valg blev TELTONIKA RUTX50 som er en 5G kraftfuld router som kan tilsluttes 12 volt som

Læs mere »


Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Solceller til Campingvogn og Autocamper - Fleksibel tynde solpaneler (Fordele & Ulemper)
Article Name
Solceller til Campingvogn og Autocamper - Fleksibel tynde solpaneler (Fordele & Ulemper)
Description
Solceller til Campingvogn og Autocamper - Fleksibel tynde solpaneler (Fordele & Ulemper).
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top